כאבי חניכיים שלא עוברים

מנהל הפורום

ד"ר גיא לוי
ד"ר גיא לוי
לקביעת תור אצל ד"ר גיא לוי ללא פרסום בפורום
 
  • כאבי חניכיים שלא עוברים
    יוני
    21/08/2019

    בשן 16 עברתי טיפול שורש ולאחר כשלושה חודשים חידוש טיפול שורש בעקבות פספוס תעלה. עם סיום טיפול שורש מעל שן זו נוצרה לי עצם בולטת שרגישה למגע גם בשן 17 עברתי טיפול שורש וגם בשן זו רואים את הסתימה מבעד החניכיים . את הטיפולים בשיניים אלו סיימתי לפני כשנה . האזור של החניכיים הוא מאוד דק ויש לי נסיגת חניכיים בכל הפה .לאחר בדיקה אצל רופא מומחה הובא לידיעתי כי ברירית האלבאולרית הבוקלית המכסה את שן 16 ישנה פריצה של כ-1 מ"מ של אפקס השורש דרך הרירית ודרך האפקס נראית סתימת גוטה פרקה כך הרופא ציין בבדיקה. מאחר והשורשים בולטים כך נאמר לי והחניכיים דקים הרי שקיימת רגישות של חניכיים .
    חשוב לציין כי רגישות וכאב מהחניכיים מלווים אותי לאחר אכילה וללא קשר לאכילה לא קיימת דחיסת מזון . נאמר לי לשים קורסודיל ג'ל באזור של שיניים 16-17 אך אני לא מרגישה כל הטבה אין לי דלקת בשיניים אלא כאב באזור של החניכיים שבין 16 ל-17 האם הכאב יכול להיות בגלל השורשים הבולטים במיוחד לאחר סיום טיפולי השורש כי למעשה הכאבים התחילו לאחר סיום טיפולי השורש ואין כל בעיה בטיפולי השורש לאחר בדיקה של מספר מומחי טיפולי שורש . האם מדובר בדלקת שיכולה להיות מטופלת על ידי הקצאת שורשים . החניכיים לא נפוחות ולא מדממות אך כואבות מאוד ואין בעיה בכתרים .

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • כאבים

    דר' גיא לוי
    21/08/2019

    אכן אם יש בליטה של השורשים ויציאה של חומר יתכן כאב במגע. הקצעת שורשים לא תעזור. יש לבצע צילום סיטי ולהיבדק ע"י רופא חניכיים. יש מספר פתרונות לבעיה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • המשך לשאלה

    יוני
    21/08/2019

    אשמח באם תפרט אלו פתרונות קיימים האם יש טיפולים שמרניים שאינם ניתוחיים . הבעיה היא לא רק במגע בחניכיים אלא כאב שמלווה אותי מהחניכיים אם אני אוכל בצד הזה כי האוכל נוגע בחניכיים ויוצר שרשרת של כאבים .
    יש לי צילום סי טי לפני ביצוע חידוש טיפול שורש בשן 16 ולפני טיפול השורש בשן 17 לפני כשנה וחודשיים לערך
    ששם רואים שהשורשים בולטים עוד לפני הטיפולים .
    האם זה יכול להספיק או חייב סי טי חדש יש לי גם צילומי שיניים עדכניים . ? אני חושש מעודף קרינה לאור כמות לא מבוטלת של צילומי שיניים שביצעתי לאורך כל הטיפולים והיו לא מעט .

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


