בעקבות תאונה שעברתי בגיל 13

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעקבות תאונה שעברתי בגיל 13
    נרי
    08/06/2008

,נשברו לי שתי השיניים הקדמיות,עברתי טיפולי שיניים קשים מאוד,עשו לי שתי השתלות,בתקופה הראשונה היו לי כתרים זמניים באיכות ירודה ויותר מאוחר "שידרגתי" אותם לכתרים מחרסינה.

כיום מצב החיניכיים ,בפרט באיזור זה,ממש לא טוב,אני מקפיד על היגיינת השיניים,צחצוח נכון וחוט דנטלי,אך זה לא עוזר לי כ"כ,המקום המטופל מתאפיין בכאבים חולפים,נפיחות וצבע חניכיים כהה יותר,אני יכול להבין שהוא "מודלק" ,כמו"כ מידי פעם יורד לי קצת דם מאיזור זה וזה ממש לא נעים.

שאלתי היא:מה ניתן לעשות כדי להשיב את "החיוך הנכון למקומו",האם זה קשור גם לכתרים ה"משודרגים" שאולי כבר לא יושבים כ"כ טוב כמו פעם...

אודה לכם על ההתיחסות לשאלתי,נרי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בעקבות תאונה

ד״ר יעקב הורביץ
    08/06/2008

הטיפול בשיניים שנשברו בעקבות תאונה משולב בד"כ מטיפול בשורשי השיניים, טיפול בחניכיים והשלמת הכותרות על ידי כתרים. "החיוך הנכון" הוא שלוב בלתי ניתן להפרדה של חניכיים בריאות ויפות ושיניים בריאות ויפות. אי אפשר להיות יותר מפורט בלי בדיקה של המקרה המסויים שלך.
    מצב חניכיים לא טוב, כאבים באים וחולפים, צבע חניכיים כהה, דימום, כל אלו מצביעים על כך שהטיפול הדרוש אצלך רצוי שיהיה משולב: גם טיפול חניכיים כדי לרפא את המצב הדלקתי בחניכיים ואולי לשפר את הצבע הכהה שלהן, וגם טיפול שיניים לפתרון בעיית הכאבים. באשר לטיפול החניכיים תוכל למצוא מומחה למחלות חניכיים שיעזור לך ב: www.perio.org.il.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו