טעם מתכתי בפה. מה מקורו?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טעם מתכתי בפה. מה מקורו?
    מיכל
    13/06/2008

שלום רב ד"ר,
    יש לי דלקות חניכיים שהולכות ובאות. אני מודעת לזה, רק בגלל שהשיניים,לצערי, מתעקמות
    יותר ויותר ושורשי ארבעה שיניים התחילו להיחשף. רציתי לברר, יש לי כתר (על שלוש שיניים) שקיים שנים רבות. לאחרונה, בגלל נסיגת החניכיים, אמר לי רופא, שיש להחליף אותו. בשבועים האחרונים, יש לי טעם ממש מתכתי חזק בפה. האם זה בגלל הדלקת, או בגלל המתכת שבכתרים? האם יש לעשות כתרים ללא מתכת, והאם יש כתרים נטולי מתכת?. אוליי בכלל הטעם המתכתי הוא בגלל הדלקת.אני רוצה לציין, שאני מאוד מקפידה על היגיינה צחצוח אחרי כל ארוחה, קיסמים ולא אוכלת מתוקים. (אגב, לאבי ולאחותי שנים סבלו מדלקות חניכיים. תורשה?).

שבת שלום ותודה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טעם מתכתי בפה. מה מקורו?

הוספת תגובה

• טעם מתכתי

ד״ר יעקב הורביץ
    14/06/2008

טעם מתכתי בפה מעיד, לרוב, על דלקת חניכיים. סיבות נוספות, בסבירות נמוכה יותר, הן כתרים וסתימות המכילים מתכת, מחלות כלליות ותרופות אשר תופעות הלוואי שלהן כוללות גם שינויי טעם או טעם מתכתי בפה. כנראה שאת זקוקה לטיפול חניכיים אצל מומחה לחניכיים לפני החלפת השחזור הקיים (הגשר הקיים שנים רבות).
    כיום אפשר לבצע גם כתרים נטולי מתכת אבל כדי להחליט מה מתאים במקרה שלך דרושה בדיקה קלינית.
    טוב עושה את בהקפידך על הגיינה. אלמלא כן יתכן והרקע התורשתי שלך היה מביא לאבדן כל השיניים שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך המהירה והמקצועית

מיכל
    16/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו