היי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היי
    עמית
    22/09/2008

היי, אני בת 19 לפני כשנה וחצי היתי בשרשרת טיפולי שיניים ארוכה שכללה 11 סתימות ו2 טיפולי שורש. עכשיו אני בטוחה שיש לי דלקת חניכיים. אני מודעת לסימפטומים, ואצלי יש דימום לעיתים בעת הצחצוח, אבל לא משהו מאסיבי או שכיח כל כך, וקיימת נפיחות קלה איפשהו בחניכיים וגם זה לעיתים רחוקות. השיניים אמנם לא אדומות בצורה רצינית או בולטת לעין אך גם לא בצבע ורוד בהיר. אני רוצה להתחיל טיפול עכשיו לפני שיהיה מאוחר מידי, האם טיפול אצל שיננית באמת יעיל? הוא כואב? והאם שימוש במי פה/מי מלח יכולים גם כן להועיל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• תשובה לעמית

ד״ר יעקב הורביץ
    26/09/2008

לא ניתן לאבחן את הבעייה שלך ללא בדיקה פריודונטלית. אני ממליץ לך להוועץ ברופא השיניים שלך ולקבל את הצעתו לגבי הטיפול המתאים. קרוב לודאי שהשלב הראשון של הטיפול, וככל הנראה גם השלב האחרון, יכלול הדרכה איך לנקות את השיניים וכן סילוק אבנית. הטיפול הזה מבוצע בדרך כלל על ידי השיננית. הטיפול באמת יעיל ועלול להיות מלוווה ברגישות או כאב קל, אשר חולפים בסיום הטיפול. שימוש במי פה יכול להועיל. אולם, למרבה הצער, אינו מהווה תחליף לסילוק רובד החיידקים על ידי הברשת השיניים, הניקוי בעזרת קיסמי שיניים דנטליים או חוט דנטלי וסילוק האבנית על ידי השיננית. השימוש בשטיפות מי מלח עשוי להפחית את נפיחות החניכיים אבל לא לרפא את מחלת החניכיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו