מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השתלת עצם ( ללא שתל שן)אורלי27/09/2008
לדר יעקב הורוביץ שלום רב אני בת 46,טופלתי עי פריודנט עי הקצעות וניתוחי חניכיים. לפני 3 שבועות בוצע הניתוח האחרון כשבמהלכו גם בוצעה השתלת עצם בשן הקידמית ( חותכת). הניתוח בוצע בשיניים של הלסת העליונה מצד שמאל וכן בשיניים הקידמיות של הלסת. השתלת העצם בשן בוצעה לפ י המלצתו של הפריודנט שאמר שהשתלת העצם תיתן תמיכבה טובה יותר לשן,( השן מיתנדנדת). שאלותיי הם:1 כיום קיימת רגישות גבוהה מאד בשן ( שביצעו בה השתלת העצם)והיא כואבת כשאני נוגסת בדבר מאכל, כמט כן השן ממשיכה להיות ניידת . לפי דברי הפריודנט השן תמשיך להיות ניידת אז איך בכל זאת רואים שלשן יש תמיכת עצם טובה יותר? האם בצילום?אני חשה שהשן לא יציבה בכלל וגם רגישה כוואבת.2.הפריודנט אמר שהשתלת העצם נקראת דומוגיי( או דולוגי) ורציתי לדעת ממה זה והאם החומר מומלץ? אני שואלת שאלות אלו כיון שבעבר ביצעתי השתלת עצם ב2 שיניים ,בשן טוחנת ושן ניב ( לפי הרופא דאז, אמר לי שזה מעצם ש ל חזיר)התוצאה הית שונה לחלוטין . השיניים התיצבו לאחר מס ימים מהניתוח ולא חשתי את הרגישות שאני חשה היום. אבקש את הסברך שכן הפריודנט פוטר אותי בתשובות קצרות ולא ברורות. בתודה ובברכת חג שמח אורלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת עצם
ד״ר יעקב הורביץ03/10/2008אורלי שלום רב,
1. את תמיכת העצם בשן מעריכים על ידי שילוב של בדיקה קלינית וצילום רנטגן.
2. החומר שציינת אינו מוכר לי. יתכן וכוונתך לחומר בשם אמדוגיין. חומר זה איננו עצם אלא חלבון המעודד את תהליך בניית העצם ובניית החיבור של השן אל העצם.
תהליך בניית העצם אורך זמן. את התוצאות של השימוש באמדוגיין ניתן להעריך רק כשישה חודשים אחרי הניתוח ולא לפני כן. אני מאחל לך שאכן יצליח הטיפול שקיבלת, העצם תלך ותיווצר, ניידות השן תלך ותפחת והרגישות ממנה את סובלת תלך ותיעלם.
שנה טובה וגמר חתימה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שתל או גשר בשן לסת עליונה
הרמת סינוס פתוחה- הצלחת הפעולה
נסיגת חניכיים-טיפול PST האם בטוח?
דימום ספונטני מהחניכיים טיפול הקצאת שורשים שלא הועיל
נחיצות טיפול שורש לעומת סתימה או כיפוי מוך
שבירה של שן טוחנת האם צריך טיפול שורש?
דלקת שיניים שלא חולפת כולל נסיגת חניכיים
כאבים לאחר ניתוח בעקבות דלקת חניכיים חמורה
דלקת חניכיים חריפה וחשש לפגיעה בעצב שתגרום לשיתוק
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?