פגיעה בעצב בעת ביצוע החדרת שתל בשן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פגיעה בעצב בעת ביצוע החדרת שתל בשן
    שירן
    29/10/2008

ביום ראשון האחרון עברתי טיפול החדרת שתל בשן 36. יש לציין כי זהו השתל השני שהנני עוברת (השתל הראשון בשן 46 עבר בהצלחה). מס' שעות רב לאחר הטיפול חשתי כי חצי שפה שמאלית תחתונה שלי עדיין רדומה. משיחה עם הכירורג שביצע את השתל עלתה הסבירות כי השתל לוחץ מעט העצב (הוכנס שתל באורך 13) ביום שלמחרת הגעתי אל רופא השיניים שלי ששחרר מעט את הלחץ, אך עדיין לא היה כל שיפור. אתמול (כיומיים לאחר ההשתלה) שבתי אל הכירוג ע"פ בקשתו ובצילום נראה כי השתל עדיין קרוב אל העצב (אך לא נוגע בו) והחליט להחליף את השתל לשתל קצר יותר. לאחר ההחלפה ביצע צילום בו נראה כי כעת אין קשר בין העצב לשתל. נאמר לי ע"י הרופא כי התחושה תחזור אך ייתכן וזה ייקח מעט זמן. שאלתי היא מהם הסיכונים בפגיעה שכזו וכמו כן, מהו פרק הזמן הממוצע לחזרת התחושה?יש לציין כי מלבד האיזור הרדום (חצי שפה תחתונה בלבד) יש לי תחושה באיזור השתל וכן בכל צד שמאל של הפה. כמו כן הנני בחורה צעירה ללא כל בעיות חניכיים. אודה לתשובתך המהירה שכן הנני חרדה מאוד בנושא זה. בברכה, שירן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פגיעה בעצב בעת ביצוע החדרת שתל

ד״ר יעקב הורביץ
    29/10/2008

לשאלתך, הסיכון הקיים בפגיעה כזו הוא של אבדן לצמיתות של התחושה באזור המעוצבב על ידי העצב הפגוע. בדרך כלל חל שיפור הדרגתי בתחושה בטווח של 6-12 חודשים אחרי הפגיעה. מידת ההתאוששות והריפוי תלויה במידת הפגיעה. ככל שהפגיעה קלה יותר כך צפויה ההתאוששות להיות שלמה יותר.ברוב המקרים, לא נצפה שיפור נוסף אחרי 12 חודשים. במקרה שלך, טוב עשה הרופא בכך שהוציא את השתל והחליפו בשתל קצר יותר ובכך הקטין את משך הזמן שהשתל גרם ללחץ על העצב.
    רפואה שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת...

שירן
    29/10/2008

ראשית תודה על המענה המהיר. שאלתי מתייחסת להאם ישנה דרך לטפל במקום? האם ישנם תרגילים מסויימים שעשויים לזרז את הליך הריפוי של המקום? וכן מהם הסימנים שלפיהם אוכל לדעת האם אכן מתחיל הליך של ריפוי המקום. להתייחסותך אודה. בברכה, שירן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד״ר יעקב הורביץ
    30/10/2008

נסי ליטול לתקופה של כמה שבועות ויטמינים מקבוצת B וכן ויטמין C, אשר משתתפים בתהליך ריפוי פצע.
    הליך הריפוי מתרחש כל הזמן. השינויים בתחושה- חזרה הדרגתית של התחושה באיזור, הוא הסימן אותו את מחפשת. לעיתים התהליך דומה לתהליך הקורה כשנרדמת יד או רגל: בהתחלה מופיעה תחושת נימול ועקצוץ ובהדרגה היא מתפוגגת והתחושה הרגילה שבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו