נסיגת חניכיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נסיגת חניכיים
    רחל
    27/11/2008

על פי הרופא נאמר לי כי יש לי נסיגת חניכיים ועלי לעשות הקצעת שורשים . ברשותכם כמה שאלות אשמח לקבל מענה לכולם : 1. האם הקצעת שורשים הוא טיפול כואב וכיצד בדיוק מגיעים לשורש ? 2. האם טיפול כזה יכול לגרום נזק לשיניים ? 3. האם בגלל נסיגת החניכיים שיש לי יש לי מניעה להכנס להריון בזמן הקרוב ? האם ההריון יכול החמיר תופעה זו ? 4. את האבחנה קיבלתי בכללית סמייל של קופת חולים , האם עדיף לקבל גם דעה של רופא מומחה נוסף והאם רצוי שרופא מומחה חיצוני יבצע את הטיפול ? תודה מראש על התשובות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נסיגת חניכיים

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    28/11/2008

בתשובה לשאלותייך:
    הקצעת שורשים הינה טיפול המבוצע באלחוש (הרדמה) מקומי של האזור המטופל, כך אין כאבים במהלך הטיפול. הקצעת שורשים פירושה ניקוי והחלקה של פני שטח השורש בעומק כיסי החניכיים. חיידקים ואבנית מצטברים על פני שטח השורש וגורמים לתגובה הדלקתית של החניכיים הקרויה מחלת חניכיים. הטיפול איננו גורם לנזק לשיניים. אין מניעה להכנס להריון במהלך תקופת הקצעת השורשים, ברם, באופן כללי מוטב לרפא את כל המחלות בגוף טרם הכניסה להריון, כולל מחלת החניכיים שממנה את סובלת. ידוע שבמהלך ההריון החניכיים רגישות יותר ולכן דלקות ומחלות חניכיים מתבטאות ביתר חריפות. זו סיבה נוספת לטפל במחלה טרם ההריון. לבסוף, אם את מרגישה שלא קיבלת מענה מספיק לשאלותיך במרפאה אליה פנית, כדאי שתפני למומחה נוסף לחניכיים.
    בהצלחה בכל התחומים!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו