מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היגיינת פה, מי פה?עמית10/12/2008
שלום, לפני מספר חודשים לאחר טיפולים רבים שעברתי בשיניי לאורך חיי (אני בן 30) ולאור נסיגת חניכיים קלה שאותרה, החלטתי לטפל בשיני כראוי. כדאי לציין שיש לי שיניים רגישות והיו לי הרבה חורים וטיפולים בחיי גם בתקופות בהן הקפדתי על היגיינת פה. לצערי, אני מקבל כעת המלצות סותרות מהשיננית ומרופאי שיניים איתם דיברתי ולא יודע כיצד להחליט איך לטפל בשיניי. אחת ליום בערב אני מבצע חוט דנטלי, בערב אני משתמש במשחת סנסודיין עם תוספת פלואור ובבוקר עם משחת פרודונטקס (מצחצח גם עם מברשת רגילה וגם עם החלק הדק בגבולות החניכיים - מברשת של פארו). השיננית (זו שעשתה את הקצאת החניכיים) טוענת שכדאי מאוד שאשתמש במי פה חזקים כמו ליסטרין כאשר רופאת השיניים אמרה לי לא להשתמש במי פה כלל כי זה כימי ולא בריא לשיניים לאורך זמן. מה כדאי לי לעשות מבחינת מי פה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי פה
ד״ר יעקב הורביץ10/12/2008עשה מה שגורם לך להרגיש טוב. באופן כללי, מרבית המחקרים מצביעים על כך שהדבר הכי חשוב הוא הברשה נכונה ובנוסף, שימוש נכון באמצעי לניקוי אינטרדנטלי, כמו חוט דנטלי או קיסמי שיניים. צריך להבריש את השיניים עם משחת שיניים המכילה פלואוריד. באשר למי הפה מסוג ליסטרין, הם מכילים אלכוהול. כיום מקובל לא להמליץ על שימוש קבוע במי פה המכילים אלכוהול. אולם ישנם תומכים רבים לשימוש בליסטרין. לכן, השימוש במי פה נתון לשיקולך. נסה להשתמש במשך תקופה בשטיפת פה ולאחר מכן הפסק השימוש לתקופה נוספת. כך תוכל לראות איזו השפעה יש למי הפה על מצב בריאות הפה שלך.,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שתל או גשר בשן לסת עליונה
הרמת סינוס פתוחה- הצלחת הפעולה
נסיגת חניכיים-טיפול PST האם בטוח?
דימום ספונטני מהחניכיים טיפול הקצאת שורשים שלא הועיל
נחיצות טיפול שורש לעומת סתימה או כיפוי מוך
שבירה של שן טוחנת האם צריך טיפול שורש?
דלקת שיניים שלא חולפת כולל נסיגת חניכיים
כאבים לאחר ניתוח בעקבות דלקת חניכיים חמורה
דלקת חניכיים חריפה וחשש לפגיעה בעצב שתגרום לשיתוק
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?