דלקת חניכיים במקרה של hiv

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת חניכיים במקרה של hiv
    ירון 27
    11/12/2008

היי, יש לי דלקת חניכיים מתקדמת והרופא שלח אותי לבצע בדיקות דם ביניהם בדיקה לאיידס עדיין לא עשיתי אבל רציתי לדעת מה הם ההשלכות לכך ובמידה והתשובה תצא חיובית חס וחלילה ? אני מוטרד וחושש מיזה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת חניכיים במקרה של hiv

הוספת תגובה

• דלקת חניכיים במקרה של HIV

ד״ר יעקב הורביץ
    11/12/2008

בחולי AIDS התנגודת החיסונית מופחתת מאוד ולכן עלולים להופיע זיהומים חריפים הרבה יותר. הרופא עשה טוב בהפנותו אותך לבדיקות הדם שהזכרת אם כי צריך לדעת שמחלת חניכיים חריפה עלולה להופיע רק בשלבים מתקדמים מאוד של מחלת הAIDS. בנוסף, זיהוי נגיף ה HIV אין פרושו שהמטופל חולה ב AIDS. ישנם טיפולים רבים לעצור את התקדמות הפעולה של הנגיף ואת המחלה. לכן, רצוי זיהוי מוקדם ככל האפשר. במקרה שלך הסיכוי שאתה אכן חולה במחלה הנגרמת ע"י HIV הינו נמוך. בהנחה שאינך נוהג לבצע מין מזדמן לא מוגן עם בני/בנות זוג שאינך יודע דבר על ההסטוריה שלהם, רוב הסיכויים הם שאינך נושא את הנגיף. ללא קשר לכך עליך לטפל במחלת החניכיים. אם התשובה תצא חיובית חס וחלילה, חשוב שגם אתה תדע זאת וגם הרופא המטפל בך. בדיקת הדם אינה גורמת נזק וגם אינה מבטלת את הצורך בטיפול במחלת החניכיים ממנה ידוע שאתה סובל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה אך לא הבנת אותי ולא קיבלתי

ירון 27
    11/12/2008

תשובה מדויקת לשאלתי : לא התכוונתי לכך שהדלקת נגרמה כתוצאה מ hiv , כי התחילה לי הדלקת כבר מלפני שנתיים וחצי, והבדיקה האחרונה שעשיתי לאיידס היתה לפני שנה וחצי , ויצאה שלילית, אבל מאז יצא לי לקיים מספר פעמים סקס לא מוגן עם גברים במספר הזדמנויות ולכן אני חושש. עד עכשיו לא ממש טיפלתי בדלקת חוץ מהקצעת שורשים , הרגשתי שהדלקת נסוגה ( על פי תחושתי בפה ) ומהר חזרה לאחר כחודש חודשיים בערך..) השאלה היא האם יש שוני באופן הטיפול \ יעילות הטיפול בדלקת החניכיים כאשר התוצאה חיובית? האם הרופא של הקופת חולים שלי יסרב לטפל בי או יפנה אותי למקום אחר ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה מדוייקת יותר

ד״ר יעקב הורביץ
    11/12/2008

אין שוני מהותי באופן הטיפול ויעילותו כאשר התוצאה חיובית.
    את השאלה השניה תצטרך להפנות לרופא קופת החולים שלך. בכל אופן, אין מניעה עקרונית לרופא קופת החולים שלך לטפל בך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

ירון 27
    12/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו