מחלת חניכיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחלת חניכיים
    נורית
    23/12/2008

ד''ר יעקב הורביץ ברצוני לדעת האם הגיוני שלילדה בת 15 יכולה להיות מחלת חניכיים המחייבת ניתוח ? וזאת , מבלי שחשה בכאב מעולם! שיניה בריאות מצב בריאותה תקין מרגע שצמחו לה שיניים קבועות הייתה במעקב אצל רופא שיניים ולא נזקקה לשום טיפול חוץ מאיטומים נגד חורים בשיניים ! אין בגנטיקה המשפחתית קרוב עם בעיות חניכיים קשות . אשמח אם תענה לי בהקדם האפשרי תודה רבה מקרב לב נורית .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחלת חניכיים

הוספת תגובה

• מחלת חניכיים לילדה בת 15

ד״ר יעקב הורביץ
    23/12/2008

מחלות חניכיים אגרסיביות מופיעות לרוב בגיל צעיר. המונח הרפואי לתיאור התופעה הינו aggressive periodontitis.
    שכיחות המחלה האגרסיבית כפי שנמצאה במחקרים שונים הינה 0.5-5% מכלל האוכלוסיה. לילדה בת 15 יכולה, על כן, להיות מחלת חניכיים המחייבת ניתוח גם מבלי שחשה כאב מעולם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד''ר יעקב הורביץ

נורית
    24/12/2008

ברצוני להודות לך על תגובתך ועדיין יש בפי שאלות: מהם הגורמים למחלת חניכיים ומהן התופעות המצריכות בדיקה? לביתי בת ה-15 לא היו שום סימפטומים שהצריכו בדיקה. ניגשנו לאורטודנט כדי לקבל יעוץ לגבי יישור שן אחת בולטת מעט ומכאן עלה החשד של מחלת חניכיים ואז הפנו אותנו לרופא חניכיים שיאבחן. אכן, הרופא האיץ בנו לעשות הקצעות ולהתכונן נפשית לניתוח. אני שוב שואלת: היתכן שיניים כ"כ בריאות, צחורות וישרות {חוץ מאותה שן} יישארו בפה בספק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לתגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    24/12/2008

השאלה הראשונה שלך כללית מכדי לענות עליה בפורום. בקצרה, הגורם למחלת חניכיים הם חיידקים. טוב עשה האורתודונט בכך ששלח את בתך לבדיקת חניכיים. כנראה שרופא החניכיים אבחן מחלת חניכיים והציע טיפול במחלה. לשאלתך השניה, למרבה הצער, בהחלט יתכן שמחלת החניכיים תביא לכך ששיניים בריאות צחורות וישרות ישארו בפה בספק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתגובה

נורית
    24/12/2008

שוב תודה ושוב שאלה. מה עכשיו??? אני צריכה טיפול פסיכולוגי לפני קבלת החלטה כזו! מה הניתוח הזה? איך אמצא בארץ ילדה בת 15! שעברה ניתוח כזה? יש בכלל? איך ההחלמה? אם לא מנתחים מה הנזק שעלול להגרם? אני מתנצלת מראש על התגובה ההיסטרית אבל טרם יצאתי מההלם שאני שרויה בו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד״ר יעקב הורביץ
    25/12/2008

אני מציע שתיוועצי ברופא החניכיים שאליו פנית. אם אינך מקבלת מענה לשאלותיך, אפשר שתפני לבדיקה נוספת אצל רופא חניכיים אחר.
    בהצלחה וחג אורים שמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו