אבחנות שונות לגבי בעית חניכיים.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחנות שונות לגבי בעית חניכיים.
    דנה
    05/01/2009

שלום רב, עשיתי צילום סטטוס ורופא חניכיים אחד קבע שעלי לעבור הקצעת שורשים. מה רואים בצילום שעל סמך זה קבע שעלי לעבור הקצעה? איפה בצילום רואים את הבעיה? האם זה בסדר ששיננית תעשה לי את הקצעת השורשים ולא רופא מומחה? האם כדי יותר שהרופא יבצע את הפעולה? כמו כן- האם ייתכן שעל סמך אותו צילום רופא אחד יגיד שצריך לעשות הקצעת שורשים ואילו רופא אחר יגיד שלא צריך? )דווקא הפרופסור קבע שלא צריך והדוקטור קבע שצריך. בנוסף אם אעשה הקצעת שורשים ללא שאני זקוקה לכך באמת האם יכול להגרם נזק? מאחר שקיבלתי אבחנות סותרות יצאתי מבולבלת ואני לא יודעת אם לבצע את הקצעת השורשים ואם כן האם מספיק ששיננית תעשה זאת? אודה לתשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אבחנות שונות

ד״ר יעקב הורביץ
    06/01/2009

בצילום רואים את השיניים ואת מתאר העצם. אפשר להבחין בגובה העצם ורמת התמיכה שלה בשיניים. ככל שיורד גובה העצם כך מצביע הדבר על עליה בחומרת הנזק שהמחלה גרמה.

למיטב ידיעתי, אבחנה נעשית על סמך בדיקה קלינית ובדיקת צילומי רנטגן, רצוי סטטוס בשיטת מקביליות, כפי שנמצא בידייך. על פי האבחנה קובע הרופא המאבחן את תכנית הטיפול וגם מבצע אותה בעצמו, או באמצעות השיננית, בפיקוחו. גם הקצעת השורשים יכולה להעשות על ידי רופא מומחה בעצמו או שיננית בהדרכת הרופא המומחה ובפיקוחו.

מדבריך יוצא ששני רופאים שונים הציעו שתי תכניות טיפול שונות. אם אינך שבעת רצון מדעת אחד מהם, אפשר שתפני לקבלת חוות דעת שלישית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו