שכבה לבנה על השן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכבה לבנה על השן
    ארתור
    10/01/2009

לפני זמן לא רב שאלתי שאלה בקשר לשכבה לבנה שהופיעה לי על גבי השיניים הקדמיות התחתונות ושאלתי מהי וכיצד ניתן להסירה. בתגובה נאמר לי כאן בפורום כי שכבה זו יכולה להיות רובד חיידקים אותו ניתן להסיר באמצעות מברשת השיניים ואם לא ניתן לעשות זאת, סימן שמדובר באבנית, אותה יש להסיר אצל שיננית בין אחת לחודשיים לאחת לשנה. יש לציין כי בשנה האחרונה ביקרתי עם אותה הבעיה כבר שלוש פעמים אצל השיננית, כאשר פעם אחרונה הייתה חודשיים בלבד אחרי הפעם הקודמת וכעת, כשעברו רק כשבועיים מביקורי האחרון אצלה, התחילה להופיע לי שוב אותה שכבה. הייתי רוצה לדעת האם זה בסדר והגיוני שהאבנית (בהנחה שזה זה) נוצרת אצלי שוב ושוב כלכך מהר אחרי ההסרה והאם יכול להיות שהבעיה היא בטיפול או המבצע אותו? בנוסף רציתי לשאול האם יש דרך מלכתחילה למנוע את הופעתה או לפחות להאריך את הזמן לפני הופעתה שלא יקרה מצב שכל חודש אני אצטרך ללכת לשיננית. תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שכבה לבנה על השן

הוספת תגובה

• עוד משהו

ארתור
    10/01/2009

אני אציין עוד דבר - השיניים שלי אינם ישרות כלכך, מסיבות שעליהן אין צורך לפרט. האם מבנה מעט לא נכון של חלל הפה יכול להוות גורם לבעיה שציינתי קודם ולתדירותה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו לעוד משהו

ד״ר יעקב הורביץ
    10/01/2009

שיניים צפופות קשה יותר לנקות. עליך להתאמץ קצת יותר, או לפנות ליישור שיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבנית

ד״ר יעקב הורביץ
    10/01/2009

האבנית עלולה להצטבר מהר מאוד, גם כשבועיים אחרי הביקור האחרון אצל השיננית. כדי לדעת האם הבעייה שתיארת מקורה בשיניים שלך או במבצע הטיפול, פנה לטיפול אצל רופא אחר/שיננית אחרת ותוכל להשוות את התוצאות.
    בהחלט כדאי לעשות מה שניתן כדי להפחית את הצטברות האבנית, גם אם לא ניתן למנוע לחלוטין את הצטברותה. עליך לנקות את שיניך ביסודיות מקסימאלית פעמיים ביום באמצעות מברשת שיניים וחוט דנטלי. טכניקת הניקוי היא פשוטה אבל היישום הנכון דורש תרגול. נקה את שיניך מול מראה בתאורה חזקה כדי שתוכל לראות היטב את השיניים ולכוון נכון את המברשת ואת החוט הדנטלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו