מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שכבה לבנה על השןארתור10/01/2009
לפני זמן לא רב שאלתי שאלה בקשר לשכבה לבנה שהופיעה לי על גבי השיניים הקדמיות התחתונות ושאלתי מהי וכיצד ניתן להסירה. בתגובה נאמר לי כאן בפורום כי שכבה זו יכולה להיות רובד חיידקים אותו ניתן להסיר באמצעות מברשת השיניים ואם לא ניתן לעשות זאת, סימן שמדובר באבנית, אותה יש להסיר אצל שיננית בין אחת לחודשיים לאחת לשנה. יש לציין כי בשנה האחרונה ביקרתי עם אותה הבעיה כבר שלוש פעמים אצל השיננית, כאשר פעם אחרונה הייתה חודשיים בלבד אחרי הפעם הקודמת וכעת, כשעברו רק כשבועיים מביקורי האחרון אצלה, התחילה להופיע לי שוב אותה שכבה. הייתי רוצה לדעת האם זה בסדר והגיוני שהאבנית (בהנחה שזה זה) נוצרת אצלי שוב ושוב כלכך מהר אחרי ההסרה והאם יכול להיות שהבעיה היא בטיפול או המבצע אותו? בנוסף רציתי לשאול האם יש דרך מלכתחילה למנוע את הופעתה או לפחות להאריך את הזמן לפני הופעתה שלא יקרה מצב שכל חודש אני אצטרך ללכת לשיננית. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו
ארתור10/01/2009אני אציין עוד דבר - השיניים שלי אינם ישרות כלכך, מסיבות שעליהן אין צורך לפרט. האם מבנה מעט לא נכון של חלל הפה יכול להוות גורם לבעיה שציינתי קודם ולתדירותה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו לעוד משהו
ד״ר יעקב הורביץ10/01/2009שיניים צפופות קשה יותר לנקות. עליך להתאמץ קצת יותר, או לפנות ליישור שיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבנית
ד״ר יעקב הורביץ10/01/2009האבנית עלולה להצטבר מהר מאוד, גם כשבועיים אחרי הביקור האחרון אצל השיננית. כדי לדעת האם הבעייה שתיארת מקורה בשיניים שלך או במבצע הטיפול, פנה לטיפול אצל רופא אחר/שיננית אחרת ותוכל להשוות את התוצאות.
בהחלט כדאי לעשות מה שניתן כדי להפחית את הצטברות האבנית, גם אם לא ניתן למנוע לחלוטין את הצטברותה. עליך לנקות את שיניך ביסודיות מקסימאלית פעמיים ביום באמצעות מברשת שיניים וחוט דנטלי. טכניקת הניקוי היא פשוטה אבל היישום הנכון דורש תרגול. נקה את שיניך מול מראה בתאורה חזקה כדי שתוכל לראות היטב את השיניים ולכוון נכון את המברשת ואת החוט הדנטלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שתל או גשר בשן לסת עליונה
הרמת סינוס פתוחה- הצלחת הפעולה
נסיגת חניכיים-טיפול PST האם בטוח?
דימום ספונטני מהחניכיים טיפול הקצאת שורשים שלא הועיל
נחיצות טיפול שורש לעומת סתימה או כיפוי מוך
שבירה של שן טוחנת האם צריך טיפול שורש?
דלקת שיניים שלא חולפת כולל נסיגת חניכיים
כאבים לאחר ניתוח בעקבות דלקת חניכיים חמורה
דלקת חניכיים חריפה וחשש לפגיעה בעצב שתגרום לשיתוק
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?