שאלה בנושא דלקת ונסיגת חניכיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנושא דלקת ונסיגת חניכיים
    מיואש
    12/02/2009

שלום, אני בן 31. לפני כ - 3 שנים עברתי 3 טיפולי שורש, ומאז סובל מנסיגת חניכיים ודלקות באזור הכתרים. אני מצחצח שיניים יותר מפעמיים ביום ומנקה בין השיניים עם המברשות הקטנות של פארו (מקפיד על חיכוך עם השן וכו'). אני בביקורת אצל רופא שיניים כל חצי שנה, מטופל אצל שיננית כל 3 חודשיםונמצא כל שנה בביקורת פריודונט בתה"ש (אני משרת בצבא קבע). כשהדלקות ממש מתחזקות, אני לוקח אוגמנטין ומשתמש גם בליסטרין. שום דבר לא עוזר. רופאי השיניים או שלא אומרים לי כלום או אומרים לי לנקות טוב יותר, אבל לא מסבירים לי כלום. אחת הפריודונטיות שלחה אותי לחדש טיפול שורש. הפרותטיקאי אמר לי, שלמעשה עשו לי את טיפול השורש לא נכון, וחומר נזל החוצה. אחרי החידוש הרגשתי שיפור, אבל רופא השיניים אמר לי שלא עזר. בפעם האחרונה שהייתי אצל פריודונט (לפני כ - 3 חודשים), הוא אמר שננסה "ניקוי עמוק", ואם זה לא יעבוד, הוא ישקול OFD (ראיתי בתיק. לא יודע מה זה). אגב, דווקא במרפאת חניכיים לא מצלמים אותי בכלל, ובקושי בודקים אותי. הסיבה שאני כותב היום היא, כי הייתי היום אצל רופא שיניים כללי, שאמר לי שיש לי נסיגה בינונית די רצינית, ושאצטרך באיזשהו שלב ניתוח, ושגם זה לא יעזור ו"אין מה לעשות". כל רופא שיניים מקדיש לי לכל היותר 5 דקות, והמצב רק הולך ומחמיר. אני חש, שכל הביקורות שאני עובר הן סתם ואולי זה רק נדמה לי, אבל ייתכן ש"מנפנפים" אותי. אני מנקה כמו מטורף, וזה לא עוזר. האם ניתן לעשות עוד משהו? האם יש הוראות איפשהו לגבי ניקוי טוב יותר ? אני מוכן אפילו לתרום את עצמי לטיפולים ניסיוניים. האם יש משהו שרץ ? אודה לך מאוד אם תוכל לעזור לי במתן מידע. מאז הביקור היום אני פשוט לא מסוגל לתפקד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הפגת ייאוש חלקית

ד״ר יעקב הורביץ
    12/02/2009

התיאור שלך מאוד מפורט ועם זאת אתה מחפש מידע נוסף וגם, לפי התרשמותי, זקוק לבדיקה אצל מומחה נוסף למחלות חניכיים. רצוי שתדע יותר על מצבך ולשם כך עליך לקבל מידע ספציפי מהרופא שבדק אותך. אם לא תמצא את מבוקשך במרפאת תל השומר, תוכל לפנות באופן פרטי למומחה למחלות חניכיים מחוץ למסגרת הצבא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו