מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובה על הקצעת שורשיםאלעד13/03/2009
שלום , ביקרתי אצל רופאת חניכיים להערכה פרויודנטית (לבדוק את מצב הניכיים)בעקבות הפניה ממומחה פה ולסת אליו הגעתי בשביל סד לילה עקב חריקות שיניים. הבאתי לה צילום סטטוס ואחרי בדיקה ושאלות שהיא שאלה אותי, היא אמרה שאין לי ממש דלקת אבל יש קצת נסיגה גנטית והיא ממליצה על ביקורים תכופים אצל שיננית (כל חודשיים שלושה), על הסד לילה שכבר קיבלתי, וגם על "הקצעת שורשים". מכיון שזהו טיפול פולשני ויקר מאד (2500 שח בקופת חולים אצל המומחית), ואני מאד מפחד ממנו, הייתי רוצה לדעת האם אפשר לקבל חוות דעת שניה מרופא שיניים רגיל (כללי) או אצל מומחה אחר בתחום הפה, וגם האם אפשר לעשות את זה במרפאה פרטית יותר בזול ובמקצועיות רבה יותר, בהרדמה מלאה? ואיך בכלל עושים את זה בלי לקרוע את החניכיים ? איך אפשר להגיע מתחת לשורשים כשכל החניכיים שלי סגורות? אני מקבל צמרמורת רק מלחשוב על זה......... מצד שני אני מפחד שינשרו לי השיניים בגלל הנסיגה.. מה עושים? תודה רבה מראש אלעד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקצעת שורשים וכו'
ד״ר יעקב הורביץ13/03/2009לקבלת חוות דעת נוספת עליך לפנות לבדיקה אצל מומחה נוסף למחלות חניכיים. את רשימת המומחים תוכל למצוא באתר האיגוד הישראלי לפריודונטיה ואוסיאואינטגרציה.באופן כללי אמליץ בפניך לשאול כל רופא הבודק אותך את כל השאלות לפני שאתה ניגש לטיפול שהוא המליץ בפניך. גם אני נוהג כך. במקרה שלך כדאי לשאול את הפריודונטית מה הכוונה בכך שאין לך ממש דלקת, מהי הנסיגה הגנטית וכיצד היא מתבטאת אצלך בפה ומדוע היא המליצה על הקצעת שורשים.
הקצעת שורשים הינה ביטוי נרדף להחלקת שורשים. דלקת חניכיים מתבטאת בנסיגת העצם התומכת בשיניים ובנסיגת חניכיים. והתוצאה היא ששורשי השיניים נחשפים לחלל הפה. הקצעת שורשים נועדה לסלק את משקעי האבנית והחיידקים המצטברים על גבי השורשים ולהחליק אותם. כך השורשים יהיו נקיים ודלקת החניכיים תוכל להירפא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שתל או גשר בשן לסת עליונה
הרמת סינוס פתוחה- הצלחת הפעולה
נסיגת חניכיים-טיפול PST האם בטוח?
דימום ספונטני מהחניכיים טיפול הקצאת שורשים שלא הועיל
נחיצות טיפול שורש לעומת סתימה או כיפוי מוך
שבירה של שן טוחנת האם צריך טיפול שורש?
דלקת שיניים שלא חולפת כולל נסיגת חניכיים
כאבים לאחר ניתוח בעקבות דלקת חניכיים חמורה
דלקת חניכיים חריפה וחשש לפגיעה בעצב שתגרום לשיתוק
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?