הקצעת חניכיים בכיסים עמוקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקצעת חניכיים בכיסים עמוקים
    רמי
    17/03/2009

שלום רב, בעקבות כיסים מאוד עמוקים המליץ לי רופא חניכיים פרטי על ניתוח חניכיים לסגירת הכיסים. בהתייעצות עם רופא חניכיים של קופת החולים הוא המליץ קודם על הקצעה. כששאלתי האם יש טעם בהקצעות שהרי עומק כיסים כזה לא ניתן לניקוי בצחצוח והמשמעות שבארוחה הראשונה הכיסים יזדהמו שוב, הוא הסכים עם טענתי אבל אמר שבכל זאת צריך להתחיל מהקצעות כי אולי לאחר הניקוי על אף שיכנס מיד אוכל הכיסים יצטמצמו ונוכל להימנע מהניתוח. נשמע לי מוזר, חשבתי שכיסים לא מצטמצמים לבד רק כי בוצע ניקוי ומיד אחריו נכנס זיהום חדש. אני פוחד שזה לא הדבר הנכון אלא סתם נוהל של קופת החולים על מנת לגרום לעוד טיפולים בעוד עלות. אשמח לחוות דעת והסבר האם בעומק כזה של כיסים שלא ניתן לשמור על הגיינה יש טעם בהקצעות ולא נכון יותר ישר לנתח. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כיסים עמוקים

ד״ר יעקב הורביץ
    17/03/2009

באופן כללי הבסיס עליו מושתתת בריאות החניכיים הוא רמה נאותה של ניקיון המתבטאת בכמות נמוכה של רובד חיידקים ואבנית. אבל, איך מגיעים לזה? הטיפול יכול לכלול הדרכה ותרגול בהגיינה של הפה, סילוק אבנית, הקצעת שורשים ללא ניתוח חניכיים וכן הקצעת שורשים כחלק מניתוח חניכיים לצורך ניקוי השורשים וצמצום הכיסים. גם רפואת חניכיים היא שילוב של מדע ונסיון מצטבר של הרופא. לכן, במקרה כמו שלך בו קבלת שתי המלצות לטיפול, כדאי שתשאל את הרופאים שבדקו אותך את ההסבר והסיבה להמלצותיהם. ברוב המקרים מומלץ להתחיל בטיפול לא כירורגי הכולל הדרכה ותרגול בהגיינת הפה והקצעת שורשים. בהתאם לתוצאות שלב זה אפשר לבחון את הצורך בטיפול כירורגי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו