שאלות בקשר לנסיגת חניכיים ולצחצוח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות בקשר לנסיגת חניכיים ולצחצוח
    יב
    21/03/2009

שלום רב, א. רופא השיניים שלי בקו"ח אמר שמשחת השיניים שלי סנסודיין מיועדת לציחצוח של 3 חודשים , אחר כך אין תועלת בה. ואפילו התפלא שאני לא ידעתי. על המשחה כתוב - לשימוש יום יומי. לא היה לי נעים להביא אותה ולהראות לו מה כתוב. מה אתם אומרים? ב. משחר ילדותי יש לי כאבים (לא מאוד חזקים) רק עם שתיית מים קרים (או מזון קר). כיום יש לי נסיגת חניכיים שאיני יודעת מה דרגתה. אין לי כאבים ואין דימומים, אבל הנסיגה יצרה קצת רווחים בין השיניים וחשפה חלק מצואר השיניים. השיננית אמרה לי שזה נובע מצחצוח חזק מדי. איך איני יכולה לדעת מהו צחצוח חזק? אולי עדיף שלא אצחצח בכלל ורק אשטוף במי פה (אני שוטפת במרידול)? אולי הצחצוח אצלי מזיק יותר מאשר מועיל? חוץ מזה שיש לי המון כתרים , אין לי בעיות נוספות כבר שנים רבות (אני בת 56) אני הולכת בקביעות פעם בשנה לניקוי (זה מספיק כי אין לי הרבה), ולבדיקה. ג. אחרי הטיפול של השיננית , היא עושה לי טיפול רשות (בתשלום) בנסיגת חניכיים, האם הוא יעיל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• היי יעל

רותם
    23/03/2009

א. נשמע לי ממש מוזר שהרופא שיניים שלך אמר שסנסודיין מיועדת לשימוש רק עד שלושה חודשים. מניסיון שלי אכן כתוב על האריזה שהיא מיועדת לשימוש יומיומי. אולי הוא התכוון שהאפקטיביות יורדת ורק בשלושה חודשים הראשונים מרגישים את ה"בוסט" של השימוש בה. יכול להיות? ב. ממה שאני יודעת, אחת מהסיבות לנסיגת חניכיים, מעבר לאורח חיים, זו תורשה. גם אני סובלת מנעוריי מנסיגת חניכיים ולפני שנתיים עברתי טיפול ממושך ודי כואב שבמהלכו רופא השיניים החדיר מעין שבבים בין השן לחניכיים שאמורים לעצור את הנסיגה. הנסיגה אכן נעצרה אגב. כל הרגישות הזו לחום-קור באמת לא נעימה ואין סיבה לא להפסיק את זה. בכל מקרה, לא נראה לי שלהפסיק לצחצח שיניים יהיה הפתרון. אולי כדאי לבקש ייעוץ משיננית, איך לצחצח שיניים נכון. אני לא יודעת באיזו קופ"ח את ויכול להיות שעל ביקור חוזר אצל שיננית יגבו ממך כסף, אבל אני בכללית וכשביקשתי עבור הילד שלי הסבר משיננית (וזה היה ביקור שני), זה היה בחינם. ג. אף פעם לא עברתי טיפול משלים אצל השיננית שאמור למנוע או לעצור נסיגת חניכיים. הטיפול הנוסף היחיד שאני יודעת עליו הוא פלואור וזה מיועד למנוע עששת. מקווה שעזרתי... רק בריאות (:

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות

ד״ר יעקב הורביץ
    24/03/2009

א. קיימת משחת שיניים סנסודיין דואל קייר לשימוש יומיומי קבוע. הערך המוסף בשימוש במשחות שיניים שונות קיים אך הינו שולי ולא מרכזי. הכי חשוב לסלק באופן מכאני את רובד החיידקים בצורה שהיא גם עדינה וגם יסודית. אין ספק שאת זה צריך ללמוד לעשות אצל רופא שיניים/מומחה למחלות חניכיים/שיננית.
    ב. אין בכלל מחקרים המראים עדיפות של שטיפה במי פה בלבד על פני צחצוח וגם במקרה שלך עדיף שתברישי את שינייך כראוי ולא תסתפקי במי פה. למרבה הצער הבעיות הנוצרות בשיניים אינן הפיכות. שיניים הרוסות, שלא כמו ציפורניים הרוסות או שער הרוס, אינן נבנות מחדש וגם לך יש כבר כתרים על השיניים ההרוסות שלך. בשביל לדעת מהו הצחצוח המתאים לך עליך להיעזר במומחים שיבדקו אותך. השיננית שלך יכולה לעזור לך בזה ואם תשובתה אינה מספקת פני למומחה אחר.
    ג. טיפול רשות בנסיגת חניכיים? לא ברור לי מהו הטיפול ולכן אינני יודע אם הוא יעיל. אבל הטיפול הכי יעיל למניעת המשך נסיגת החניכיים הוא ניקוי נכון, עדין אך יסודי של השיניים. הטיפול בנסיגת חניכיים הוא ניתוח להשתלת חניכיים. טיפול זה איננו מבוצע על ידי שינננית אלא על ידי מומחה למחלות חניכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו