מוקסיפן יעיל לדלקות חניכיים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוקסיפן יעיל לדלקות חניכיים?
    שיר
    04/04/2009

שלום רב,
    שאלותי: 1.באינדקס לתרופה רפאפן מצוין כי היא יעילה לטפולי חניכיים על שם וינסנט
    ולעומת זאת במקסיפן לא מצוין שהתרופה יעילה לבעיות חניכיים כאשר רופא המשפחה אמר לי כי המוקסיפן יעיל לדלקות חניכיים?מי מבין השניים יעילה יותר לדלקת חניכיים כשלא ידוע סוג החיידק שגורם לדלקת המוקסיפן או הרפאפן?
    2 .איזו תרופה יעילה יותר כשלא ידוע סוג החיידק שגורם לדלקת?פלג'יל מוקסיפן רפאפן או דוקסילין?
    4.מה המינון של דוקסילין שרצוי לבעיות חניכיים 20 מ"ג 40 מ"ג או 100 מ"ג?
    (ידוע כי 20 מ"ג ו-40 מ"ג ניתן לרכוש עם מירשם רק באופן פרטי)
    תודה
    הערה:היות ובזמן הקרוב אני טסה לחו"ל אודה לך אם תיעץ לי מה הטיפול האופטימלי
    באחת מהאנטיביוטיקות או בשילוב של שני אנטיביוטיקות פלג'ל ומוקסיפן ביחד
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפול בחניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    04/04/2009

השימוש בתרופות אנטיביוטיות לטיפול במחלות חניכיים נבדק ונחקר ואף פורסם באופן נרחב בספרות המדעית. הדעה המקובלת היא שלמרבית מחלות החניכיים לא מומלץ להשתמש באנטיביוטיקה כטיפול יחיד.
    בכל זאת, יכול רופא החניכיים להמליץ על שימוש באנטיביוטיקה זו או אחרת כחלק מטיפול חניכיים כולל. סוגי האנטיביוטיקה המקובלים הם: אמוקסיצילין (מוקסיפן הוא אחד השמות המסחריים לתרופה), מטרונידזול (פלג'יל הוא אחד השמות המסחריים לתרופה), דוקסיציקלין, טטראציקלין.
    שימוש ממושך ו/או נרחב באנטיביוטיקה עלול לגרום לבעיות קשות ביותר בגלל יצירת זני חיידקים עמידים. לכן הטיפול צריך להיות בהשגחת רופא.
    אל תשתמשי בשום סוג של אנטיביוטיקה לטיפול במחלות חניכיים אם לא ניתן לך מרשם על ידי מומחה למחלות חניכיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו