מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חניכיים בצבע כהה לאחר כתרענבל30/05/2009
במשך כמה שנים, השן הקדמית (21) היתה כהה כנראה מפגיעה בעבר. לפני כשלוש שנים עברתי טיפול שורש ושמו לי כתר על השן. במשך כשנה הכל היה תקין. לפני כשנתיים, החניכיים קיבלו גוון כהה יותר. הייתי אצל כמה רופאי שיניים וכולם חשבו שזה פיגמנטציה אתנית (אני חצי ממוצא מזרחי וחצי אשכנזי - עורי בהיר מאוד מאוד). לאחרונה ביקרתי אצל מומחה חניכיים והוא טוען שכנראה יש רווח בין הכתר לחניכיים והחומר שבתוך הכתר פולש לי לחניכיים. המומחה המליץ לי לא לעשות כלום או להחליף את הכתר מה שלא מבטיח שהכתם ייעלם, הוא גם המליץ לי לצחצח חזק במקום הכהה.... אני מצרפת לך תמונה להתרשמות. במשך 10 שנים פחדתי לעשות כתר מחשש שהחניכיים יתכהו ואכן זה קרה, הדבר מתסכל אותי מאוד ואני לא יכולה לחייך בפניי אנשים...האם קופות החולים מסבסדות טיפולי לייזר? מה הסיכונים? האם כדאי לי להחליף את הכתר? מה לעשות??? תודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חניכיים כהות לאחר כתר
ד״ר יעקב הורביץ31/05/2009אני משער ששורש השן הפך לכהה יותר כתוצאה מחומרים בתוך השן אשר התכהו במהלך הזמן שחלף מאז החבלה ומיום ביצוע טיפול השורש. השורש הכהה משתקף מבעד לחניכיים. בנוסף, יתכן והחומרים הכהים שהיו מצויים בתוך השן דלפו לתוך הרקמות הסובבות וגרמו להתכהותם. התהליך הזה יכול להיות איטי ולהימשך כמה שנים.
כדי לפתור את הבעייה צריך לנקוט בדרך כלל באחת או יותר מן הפעולות הבאות:
1. החלפת הכתר.
2. החלפת המבנה.
3. החלפת טיפול השורש.
4. הבהרת חומר השן.
5. סילוק פיגמנטציה בחניכיים.
6. עיבוי החניכיים על ידי השתלת חניכיים.
להערכתי, הסיכויים להצליח בפתרון הבעייה שלך הם בינוניים בכל טיפול ברשימה לעיל קיים סיכוי לאי הצלחה או אף לכישלון אשר יביא להחמרה של המצב או לאיבוד השן. עליך לשקול את הסיכונים למול התועלת הצפויה מן ההצלחה. פני לרופא אשר יבצע את הטיפול כדי לדון איתו בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שתל או גשר בשן לסת עליונה
הרמת סינוס פתוחה- הצלחת הפעולה
נסיגת חניכיים-טיפול PST האם בטוח?
דימום ספונטני מהחניכיים טיפול הקצאת שורשים שלא הועיל
נחיצות טיפול שורש לעומת סתימה או כיפוי מוך
שבירה של שן טוחנת האם צריך טיפול שורש?
דלקת שיניים שלא חולפת כולל נסיגת חניכיים
כאבים לאחר ניתוח בעקבות דלקת חניכיים חמורה
דלקת חניכיים חריפה וחשש לפגיעה בעצב שתגרום לשיתוק
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)