שן בינה בזמן הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שן בינה בזמן הריון
    מיכל
    22/07/2009

שלום, לפני מספר ימים החלו אצלי כאבים בשן בינה מספר 38 שבקעה חלקית. לאחר ביקור אצל שני רופאי שיניים, האחד המליץ לעבור עקירה כירוגית והשני המליץ לא לעבור עקירה אלא רק אחרי ההריון, לטענתו יש דלקת מסביב לשן שהיא הגורמת לכאבים ואם אדאג שלא יהיה לכלוך בשן דהיינו לצחצח מספר פעמים את השיניים אז לא יהיו כאבים חזקים. היום כבר יש פחות כאבים אך אני מרגישה שיש בעיה באזור השן. השאלה שלי היא לאחר שקראתי שזיהום בשן או דלקת חניכיים יכולה לפגוע בעובר, קודם כל האם זה נכון? ודבר נוסף הוא, אם כרגע הכאב נסבל אז לחכות עד לאחר ההריון כדי לטפל בשן? עליי לציין כי הנני בשבוע ה-15 להריוני. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שן בינה בזמן הריון

הוספת תגובה

• עקירת שן בינה בהריון

ד״ר יעקב הורביץ
    23/07/2009

אין לבעייתך תשובה חד משמעית. עקרונית אין מניעה לעקור את שן 38 במהלך ההריון, הזמן המומלץ הינו בדרך כלל הטרימסטר השני. קרוב לודאי דחיה פרושה שהעקירה תוכל להתבצע 3 חודשים אחרי הלידה, כלומר בעוד כתשעה חודשים לכל הפחות. זיהום בשן ו/או דלקת חניכיים אינם בריאים לגוף האישה וגם לא לגוף העובר. אך במקרים מסויימים ניתן להקטין את הזיהום על ידי ניקוי יסודי של השיניים. במקרה שלך אני ממליץ להתייעץ עם מומחה לכירורגית פה ולסת כדי להחליט מתי לעקור את השן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו