נפיחות בחניכיים בעקבות מדידות לכתר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נפיחות בחניכיים בעקבות מדידות לכתר
    קרן א
    27/07/2009

שלום,
    אתמול רופא השיניים שלי עשה לי מדידות לטובת כתר בשן הקדמית הגדולה. לטובת כך הוא הסיר את הכתר הזמני, לפפף חוט מסביב לשארית השן האמיתית והחדיר מתחת לשפת החניכיים.
    הוא השתמש בשיטה ייחודית של סריקת הפה לתוך מחשב, ולא בשיטת הפלסטלינה הרגילה. מאחר שלא היה מנוסה התהליך ארך קרוב לשעה. במהלך אותה שעה דיממו מאוד החניכיים באיזור זה.
    לאחר שסיים, הסיר את החוט, ניקה מעט והחזיר את הכתר הזמני.
    מאז יש לי כאבים מאוד קשים באיזור, נפיחות מתגברת בחלק הקדמי והאחורי (עד לאמצע החיך). מרגישה דופק בתוך השן, ואיני יכולה לנגוס/לחתוך מזון באמצעותה.
    הרופא המליץ לעסות את השן שלוש פעמים ביום עם מברשת שיניים ומלח ושבעוד יום יומיים המצב ישתפר. בינתיים אין שיפור.
    אשמח לקבל המלצה בנושא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נפיחות בחניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    28/07/2009

כאבים קשים, דופק בשן, קושי לנגוס, יתכן וכל הסימנים שתיארת הם סימנים חולפים המעידים רק על תגובה גופנית חזקה לטראומה שהאזור עבר. יתכן גם ששארית של דבק חדרה אל מתחת לגבול החניכיים וגרמה לתגובה דלקתית. עם זאת כל אלו הם סימנים אפשריים לדלקת מוך השן והטיפול הנחוץ במקרה זה הוא טיפול שורש. לכן אני ממליץ שתפני אל רופא השיניים שלך לבדיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו