דלקת חניכיים עם גרנולומה בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת חניכיים עם גרנולומה בהריון
    לנה
    23/08/2009

אני בת 30 , עכשיו נמצאת בשליש שני של הריון (שבוע 21), לאחרונה שמתי לב שהחניכיים שלי נוטות יותר לדימומים וכיום גיליתי שיש לי גידול חניכיים (Pregnancy Tumor) בין שתי שיניים תוחנות.
    אני מצחצחת שיניים פעמיים ביום ומשתדלת לנקות גם עם חוט.

אני מאד מודאגת מדלקת החניכיים בגלל ששמעתי שיש סיכון מוגבר ללידה מוקדמת עקב הדלקת.
    השאלה שלי האם ניתן לרפא את הדלקת במהלך ההריון?

אני צריכה להוסיף שכל טיפול שיניים, כולל שיננית מצריך טיפול אנטיביוטי אינטנסיבי בגלל בעיה שיש לי בלב, לכן בתחילת ההריון המליצו לי לדחות את כל הטיפולים לסוף ההריון או אחריו.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דלקת חניכיים בהריון

ד״ר יעקב הורביץ
    23/08/2009

את סובלת מדלקת חניכיים. במהלך ההריון התופעות הדלקתיות מתגברות בגלל העליה ברמת ההורמונים, ואף הופיע אצלך הגידול Prengnancy Tumor.
    ניתן לרפא את הדלקת כבר במהלך ההריון.
    מומלץ שתפני לבדיקה אצל רופא שיניים או רופא חניכיים. בנוסף, כדאי מאוד לבצע טיפול הכולל הדרכה ותרגול השיטה המתאימה לך לניקוי שיניים, וכן סילוק אבנית. הבדיקה והטיפולים כרוכים בנטילת אנטיביוטיקה. ההדרכה והתרגול אינם מצריכים טיפול אנטיביוטי. אין התויית נגד לנטילת מנת האנטיביוטיקה הדרושה במקרה שלך במהלך הריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו