צמצום רווחים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צמצום רווחים
    נירית
    14/09/2009

אני בת 28, ואובחנתי לפני שנה כסובלת ממחלת חניכים אגרסיבית במצב מתקדם שכבר גרמה לאובדן עצם די משמעותי בעיקר בשיניים הקדמיות בלסת העליונה. רופא החנייכים שמטפל בי עשה לי הקצעת שורשים (לפני כשנה) ומאז, לפי החלטתו, אני בטיפול שמרני הכולל שיננית אחת לחודש וחצי ושמירה על היגיינה אישית הכוללת שימוש במעסה חניכיים וצחצוח קפדני. בנוסף, בהמלצתו עשיתי קיבוע של השיניים העליונות הקדמיות. הוא ייעץ לי לא לבצע טיפול פולשני יותר כמו ניתוח להשלמת עצם מכיוון שאמר שכתוצאה מניתוח שכזה החניכיים יתכוותו עוד יותר למעלה והשיניים יראו ארכות ובעלות רווחים גדולים.הייתי גם בחוות דעת נוספת אצל מומחה לשיקום הפה והוא אמר שכנראה אאבד בוודאות את שיניי הקדמיות העליניות בעתיד הלא רחוק. ושאלתי היא- כתוצאה מהנסיגה יש לי רווחים בין הישניים הקדמיות העליוניות והייתי רוצה לדעת מה אני יכולה לעשות במצבי על מנת לשפר את האסתטיקה של הפה? והאם לאור מה שכתבתי- היית ממליץ לי על טיפול אחר- לא שמרני?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צמצום רווחים

הוספת תגובה

• הי נירית

לורן
    15/09/2009

:-)
    טוב לדעת שאני לא כל כך לבד עם הבעיה שלי,אני סובלת בדיוק את כל מה שתארת,
    הייתי רוצה לדעת אצל איזה רופא היית,כיוון שאני הייתי אצל כל כך הרבה,והוצאתי כל כך הרבה כספים ועדיין הבעיה לא נפתרה,צריך באמת לדעת למי לפנות.

אני מודה לך מאוד,בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צמצום רווחים

ד״ר יעקב הורביץ
    15/09/2009

במילה אחת: לא.

הרחבה קלה במענה לשאלתך:
    מחלות חניכיים גורמות לעיתים קרובות לנזק בלתי הפיך בעל תוצעות אסתטיות לא נעימות. רק בחלק מהמקרים אפשר להחזיר את המצב לקדמותו. לעיתים, מוטב לנסות ולשמור על מה שקיים ולא לנסות לשפר את המצב כי כל המוסיף- גורע. אם את יכולה להמשיך לחיות עם המצב האסתטי הנוכחי כדאי שתתאמצי לפעול לפי הכוונת רופא החניכיים שלך. אין לדעת אם תאבדי את השיניים ומתי זה עלול לקרות. ישנם מקרים בהם השיניים נותרות ומתפקדות שנים רבות בפה. אם יש צורך לשפר את האסתטיקה ישנן דרכים לעשות זאת, הכוללות יישור שיניים ושחזורים אסתטיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו