הארכת כותרת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הארכת כותרת
    מיכל
    10/09/2007

ד"ר שלום רב,
    יש לי כתר (+טיפול שורש) בן 7 שנים בשן מס' 16 (עליונה).
    רופא השיניים אשר בדק את מצב שיני קבע כי יש להחליף כתר זה משום שיש במקום חור (ראה את החור בחניכיים וגם בצילום).
    הרופא קבע כי עלי לעבור ניתוח הארכת כותרת.
    יש לי כמה שאלות בנושא:
    א. מי קובע האם עלי לעבור את הניתוח? האם לא כדאי שהמנתח יחליט אם צריך לבצע הפעולה?
    ב. מי מבצע הניתוח? כירורג פה ולסת או פריודונט?
    ג. האם טרם הניתוח מסירים הכתר הישן או שמבצעים הניתוח ללא הוצאת הכתר הישן ,ורק לאחר ההחלמה -מוציאים הכתר ומבצעים מבנה וכתר חדשים (כך נאמר לי- נשמע מוזר- לא הגיוני יותר להוציא הכתר ולבצע הניתוח ללא הכתר הישן...?)
    ד. אציין כי בימים האחרונים יש לי כאבים/רגישות באזור. שמתי לב כי קו החניכיים הצמוד לכתר קיבל גוון כחול....
    תודה לך ושנה טובה
    רונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הארכת כותרת

הוספת תגובה

• ניתוח הארכת כותרת

ד״ר יעקב הורביץ
    11/09/2007

רונית שלום רב,
    כדי לענות על שאלותיך עלייך להיבדק אצל רופא חניכיים. באופן כללי, טיפול שיניים איכותי ניתן במקרים רבים בשיתוף פעולה בין רופא השיניים הכללי ורופאים אחרים. במקרה שלך נראה נחוץ שיתוף בין רופא שיניים לרופא חניכיים.
    כאשר אין מספיק חומר שן בריא כדי לחבוק את השן בכל היקפה, אך השן עדיין לא הרוסה עד כדי צורך לעקור אותה, אפשר לבצע ניתוח להארכת הכותרת הקלינית. בניתוח זה מסירים מעט מהעצם התומכת בשן כדי לגלות ולחשוף חלק נוסף בשורש ובכך לאפשר לרופא השיניים להשתמש בו בצורה מתוכננת ולחבוק אותו בכתר אשר לא יפלוש לתוך החניכיים.
    פני לרופא חניכיים לפי המלצת רופא השיניים שלך. תוכלי להיעזר ברשימת המומחים לחניכיים המופיעה ב: www.perio.org.il.
    רפואה שלמה ושנה טובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך ד"ר.שאלה נוספת:

מיכל
    12/09/2007

האם טרם הניתוח מסירים את הכתר הישן או שמבצעים הניתוח ללא הוצאת הכתר הישן ,ורק לאחר ההחלמה -מוציאים הכתר ומבצעים מבנה וכתר חדשים (כך נאמר לי- נשמע מוזר- לא הגיוני יותר להוציא הכתר ולבצע הניתוח ללא הכתר הישן...?)

שוב תודה ושנה טובה
    רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

ד״ר יעקב הורביץ
    14/09/2007

ההחלטה נתונה בידי רופא החניכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מיכל
    14/09/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

ד״ר יעקב הורביץ
    15/09/2007

יחליט על כך רופא החניכים המבצע בשתוף פעולה עם רופא השיניים שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו