מחלת חניכיים מתקדמת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחלת חניכיים מתקדמת
    דנה
    04/10/2009

שלום ד"ר הורוביץ.
    אני בת 36 ואובחנה אצלי ע"י מומחה חיניכיים - מחלת חניכיים מתקדמת. הוא המליץ על עקירת 9 שיניים !!! ו-7 שתלים. האמת שיצאתי בהלם , ידעתי שיש לי בעיית חניכיים אך לא בצורה כזו . מבחינה יומיומית אני לא ממש מרגישה את המחלה (מלבד כאבים/קושי בנגיסה במזון מאוד קשה)
    הומלץ לי תחילה לעבור הקצעת שורשים. יש לציין שהטיפול הזה אצל מומחה החניכיים עולה כ-2000 שח בעוד אותו טיפול אצל השיננית עולה כ-500 שח. הפער הוא מאוד גדול. הייתי שמחה לשמוע האם יש הבדל בין הטיפול שמבוצע אצל השיננית לבין אצל מומחה חניכיים ? אם מומלץ יותר לעבור את הטיפול אצל המומחה אני מעדיפה לעשות זאת על אף ההבדל הגדול במחיר.

דבר נוסף: האם יכול להיות שלאחר ההקצעה המצב ישתנה? כלומר כבר לא אזדקק לאותה כמות של עקירות? האם כדאי במקרה כזה ללכת לחוות דעת נוספת? האם יש דרך נוספת לטיפול לפני הדרך ללא חזרה של הוצאת השיניים והשתלות?

תודה רבה על עזרתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחלת חניכיים מתקדמת

הוספת תגובה

• מחלת חניכיים מתקדמת

ד״ר יעקב הורביץ
    04/10/2009

שאלתך מעידה על מצוקתך. כדאי שתדעי קצת יותר על הגורמים למחלת החניכיים ומה את יכולה לעשות כדי לטפל בגורמים, לסלק אותם או לפחות להפחית אותם. עייני במדור השאלות הנפוצות כדי לקבל יותר מידע, חפשי גם במקומות אחרים, באינטרנט למשל, מידע נוסף על מחלות חניכיים.

התוצאה של מחלת חניכיים מתקדמת היא אבדן העצם התומכת בשיניים. אולם, יש צורך לטפל בגורם למחלה ולא רק בתוצאתה. לכן, בשלב הראשון מומלץ לשפר את הרגלי ההגיינה של הפה וכן לבצע הקצעת שורשים. לעיתים אין מנוס מעקירת שיניים כבר בשלב הראשון של הטיפול ולעיתים אפשר לדחות את ההחלטה על עקירות עד לאחר בחינת התוצאות של השלב הראשון, כלומר, עד לאחר שההגיינה של הפה השתפרה והקצעות השורשים בוצעו.

הטיפול במחלת חניכיים הוא דרך חיים ולא טיפול חד פעמי. לכן עליך לסמוך על רופא החניכיים שלך. כדאי לשמוע מה המלצותיו ולפעול בהתאם. הצעה זו נכונה לכל השאלות ששאלת, הן לגבי הטיפול אצל הרופא או השיננית והן לגבי שאר השאלות. אם אינך בטוחה, פני לייעוץ נוסף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו