חתך בחנכיים לשם הכנת חניכיים לכתר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חתך בחנכיים לשם הכנת חניכיים לכתר
    איריס
    12/10/2009

שלום,

בשתי השיניים הטוחנות תחתונות החרונות אצלי - צריך לעשות כתרים.
    באחת מהשיניים - נפלה הכתר לפני כשנתיים ויש לעשות כתר חדש,
    בשן השנייה - היה לי כתר + סתימת שורש: ובה עשו לי חידוש סתימת שורש ויש לעשות כתר חדש.
    כעת יש לי 2 מבנים.

הרופא שהייתי אצלו שם לי כתרים זמניים. מיד לאחר ששמו לי את הכתרים הזמניים ראיתי שיש לי דם באיזור של הכתרים. הרופא אמר לי לעשות הרבה שטיפות של מים + מלח וזהו..
    אך לאחר כיומיים - התגברו הכאבים אצלי, לא יכולתי לגעת באזור שעשו לי את הכתרים והורדתי את הגשר.
    ראיתי שיש לי חתך מדמם בחניכיים - בין שני השיניים הטוחנות. כל האזור התחיל להתנפח, כאבים שכללו את בלוטת הלימפה.
    עשיתי יום יום שטיפות של פלואוריד, מי מלח ועוד.
    לאחר שבוע הגעתי לרופא, ומסתבר שהחתכים בחנכיים היו מכוונים!!!
    הוא טען שמאחר והשיניים (או יותר נכון כבר לא שיניים - אלא מבנים) מאוד קטנות, ומאחר ועליו להפעיל לחץ על החניכיים על מנת שירדו ויוכל לחשוף יותר את השיניים ,
    הוא ראה לנכון ליצור לי חתכים מכוונים בשיניים, ושזה בסדר מה שעברתי - "דלקת חניכיים לא משמעותית".....

האם אכן כך מטפלים ? בצורת חתכים בחניכיים? באמצעות לחץ חזק מאוד של הכתרים הזמניים על החנכיים באופן שלא ניתן לסבול?

אודה לתשובה,

הסובלת....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חתך בחניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    13/10/2009

שיטת הטיפול שתיארת איננה מוכרת לי. השיטה המקובלת לטיפול כאשר השיניים קטנות היא לבצע ניתוח להארכת הכותרת הקלינית. בניתוח חושפים חלק נוסף משורש השן על ידי הורדת עצם מסביבו בצורה מבוקרת. כשישה שבועות לאחר הניתוח אפשר להמשיך ולבצע תיקון השחזה, תיקון כתר זמני ומטבעים לכתר סופי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו