בעיה דחופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה דחופה
    זוהר
    30/10/2009

שלום:
    יש לי בעיה דחופה:
    מלפני חודש בערך הרגשתי רגישות גבוהה של חום וקור וגם כאב, בשן מסויימת צד ימין עליון. רופא השיניים לא מצא שום בעיה שלח אותי לצילום ובצילום נמצא שבצד השני(שמאל עליון) יש שני חורים וטופלתי כעבור שבוע.ונשלחתי למעקב.המשכתי לסבול מן הרגישות בשן שלא טופלה וגם התפתחה רגישות בצד השני שטופל והשתמשתי מלפני שבוע במכשיר הידרו (WATERPICK) עם צינורית שיוצא ממנה זרם מים.
    נהייתה לי רגישות בכל הפה עד רמה שקשה לי לנשום ,ולדבר.
    קבעתי עוד תור והרופא המליץ על טיפול שורש בשן (שכבר בוצעה בה סתימה בעבר)רק להריגת העצב.
    כהסתכלתי במראה שמתי לב שהחניכיים שחורות בעיקר התחתונות קדמיות וגם קצת למעלה.
    שאלתי היא:
    למה החניכיים שחורות ואיך לטפל?
    האם החניכיים שלי נוסגות?(צירפתי תמונות)
    אם כן מה עושים?
    האם טיפול השורש הכרחי(בעוד 3 ימים) או שכדאי לדחותו?
    יש לציין שאני שנים משתמש במשחת סנסודיין ובמברשת סנסודיין וגם בחוט דנטלי ומי פה.
    ועל פי דעת הרופא אני מטפל יפה מאוד בשיניי.
    אודה לך מאוד על תשובה מפורטת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה דחופה

הוספת תגובה

• תשובה מפורטת

ד״ר יעקב הורביץ
    30/10/2009

צבע החניכיים שלך נובע מפיגמנטציה אתנית. פיגמנט המלנין צובע אותן בגוון כהה. זו אינה מחלה ולכן אין צורך לטפל בזה. אם בכל זאת הפיגמנטציה מפריעה לך אפשר לבצע ניתוח לסילוק הפיגמנטציה. תוכל לצפות בתמונות לפני ואחרי בדיון בנושא פיגמנטציה בחניכיים מתאריך 25.5.09.
    ויזואלית לא נראית נסיגת חניכיים.
    לכן אין צורך לנקוט בפעולה בנושא הנ"ל.
    קשה לענות לשאלה הרביעית ללא בדיקה. אם אינך בטוח באבחנה ותכנית הטיפול שקבלת מהרופא, שאל אותו שוב או פנה לרופא אחר.
    רפואה שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה עוד כמה שאלות

זוהר
    30/10/2009

קודם כל תודה רבה על התשובה.
    אם זה לא נסיגת חניכיים מה הסיבה לרגישות הגבוהה בחניכיים?האם יש קשר למכשיר שהשתמשתי,או שאוכל להשתמש בו שוב?שמעתי על טיפול בחימר ומי פה דנטין הא זה יעזור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד כמה תשובות

ד״ר יעקב הורביץ
    31/10/2009

אי אפשר לדעת בודאות מה הסיבה לרגישות הגבוהה שתיארת. אם הבעיה לא תחלוף תוך כשבועיים פנה לבדיקה אצל רופא השיניים שלך או אצל מומחה למחלות חניכיים.
    תוכל להשתמש שוב במכשיר.
    הטיפולים שהזכרת אינם רפואיים. לכן אתה יכול לנסות אותם. אם יעזרו לך, מה טוב. ולא, לא נורא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו