דלקת חניכיים ושיני בינה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת חניכיים ושיני בינה?
    דויד
    23/11/2009

בעקבות דלקת חניכיים הרופא המליץ לעקור את שני שיני הבינה העליונות (למטה נעקרו בעבר) בטענה כי הן הגורמות לדלקת.
    שאלתי היא:
    אם שיני הבינה הן ללא עששת וקיימות כבר כ 15 שנה מדוע רק עכשיו הן גורמות לדלקת.
    אם הסיבה כי מזון מצטבר מאחורהן אז לאחר עקירתן השיניים הטוחנות הבאות יהיו הטור לעקירה כי אחריהן יצטבר מזון.
    סליחה על הבורות, אך אני לא מבין את הנחיצות של עקירת שיני הבינה, והקשר בינן לדלקת החניכיים.

תודה מראש על כל תשובה שתאיר את עינייי, ומזור לחניכיי.
    דויד.

לא שאלתי את השאלות הנ"ל את הרופא כי רופאי שיניים גורמים לי לשיתוק מחשבתי מפחד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת חניכיים ושיני בינה?

הוספת תגובה

• דלקת חניכיים ושיני בינה

ד״ר יעקב הורביץ
    24/11/2009

קיימות התוויות רבות לעקירת שיני בינה ואין זה המקום לפרטן. עם זאת, נכון ששיני בינה אינן גורמות לדלקת בחניכיים. מנח שיני הבינה הוא זה שיכול להקשות על סילוק החיידקים ובכך לתרום להתפתחות דלקת. לכן, אם יש אפשרות לשמור על רמת ניקיון נאותה באזור שיני הבינה והשיניים הסמוכות להן, אין צורך לעקור אותן. לעומת זאת, אם מנח השיניים אינו מאפשר גישה יומית קלה לניקוי, אפשר לשקול עקירתן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה, אני יעקור.

דויד
    24/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו