צמיחת שיניים קבועות וכאב חניכים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צמיחת שיניים קבועות וכאב חניכים
    אמא
    25/09/2007

השיניים של הבן שלי מתחילות להתחלף וכל פעם שנושרת לו שן כואבות לו החניכיים ליד עד שהשן נושרת. מה אפשר לעשות כדי להקל על הכאב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• החלמת חניכיים

נופר
    23/03/2009

אני בת 37 ואני סובלת מנסיגת חניכיים של המבנה...אין לי דלקות, לא דימומים ועדיין מעל שיניים מסויימות מתקיימת התרחקות של החניכיים וחשיפת השורש. אני נוהגת לצחצח במברשת עדינה , עם משחות מיוחדות לצחצוח. מה ניתן לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלמת חניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    24/03/2009

נסיגת חניכיים מתרחשת כתגובה שלהן לטראומה: בדרך כלל זו מורכבת מטראומה מכאנית, כלומר, הברשה חזקה מדי, וטראומה חיידקית, רובד החיידקים המצטבר על השן גורם לדלקת קלה בחניכיים.
    האפשרויות לטיפול במקרה שלך, מן הקל אל הכבד:
    1. המשך שימוש לא מבוקר במברשת שיניים רכה.
    2. בדיקה ואבחון אצל מומחה למחלות חניכיים, בהתאם לצורך קבלת הדרכה ותרגול בהברשה וניקוי נכון, ואחר כך מעקב קבוע אחר הנסיגה.
    3. כמו ס' 2 בתוספת ניתוחי השתלת חניכיים לכיסוי השורשים החשופים.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צמיחת שיניים

ד״ר יעקב הורביץ
    12/10/2007

שלום רב,
    אנא פני לפורום רפואת שיניים כדי לענות על השאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו