מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה על אלמקס ג'ל.......777עדי77703/12/2009
יש לי שיניים וחניכיים רגישות. בשן מסויימת יש לי ממש רגישות בחניכיים ולכן רופא השיניים שלי הביא לי מרשם לאלמקס ג'ל. על המרשם של הג'ל כתוב הוראות שימוש: "לצחצח פעם בשבוע 1-2 דקות"
והרופא שלי אמר לי בכלל למרוח עם קיסם אוזניים על האיזור של השן הרגישה, לפני השינה ולא לשטוף. לעשות את זה 4-5 פעמים בשבוע!
עכשיו העניין הוא שאני רוצה להשתמש באלמקס ג'ל על כל השיניים כיוון שכל השיניים שלי רגישות. יש לי חורים כל שני וחמישי :/
על האלמקס ג'ל כתוב שאסור באיסור מוחלט לבלוע את המשחה אז איך הרופא שלי המליץ לי לשים את זה בפה לפני השינה ולא לשטוף? ולמה 4-5 פעמים כשכתוב רק פעם בשבוע?
אז שוב, בהנחה שאני רוצה להשתמש בג'ל הזה על כל השיניים ולא נקודתי רק על השן שעלייה התלוננתי בפני הרופא שלי - איך אני משתמשת במשחה?
-האם לצחצח שיניים במשחת שיניים רגילה ואז לצחצח על האלמקס ג'ל?
-האם להשתמש פעם בשבוע או 4-5 פעמים?
-האם לשטוף את הפה לאחר הצחצוח? אם אני לא אשטוף אז מין הסתם אני אבלע את השאריות, זה לא מסוכן?
-מה קורה אם אני בולעת בטעות ממש קצת מהג'ל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה על אלמקס ג'ל
ד״ר יעקב הורביץ05/12/2009ההתוייה היא להבריש את השיניים בג'ל פעם בשבוע. עם זאת, יכול רופא השיניים לתת לך הנחייה מעט שונה.
הג'ל מכיל ריכוז גבוה של פלואוריד. לכן מומלץ לא לבלוע כמויות גדולות ממנו.
בד"כ אני ממליץ להבריש ולנקות את השיניים כרגיל ולשטוף את הפה. לאחר מכן להבריש את השיניים כולן בג'ל אלמקס במשך 1-2 דקות, לירוק את כל השאריות ולא לשטוף במשך כחצי שעה. אח"כ אפשר לשטוף, לשתות ולאכול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שתל או גשר בשן לסת עליונה
הרמת סינוס פתוחה- הצלחת הפעולה
נסיגת חניכיים-טיפול PST האם בטוח?
דימום ספונטני מהחניכיים טיפול הקצאת שורשים שלא הועיל
נחיצות טיפול שורש לעומת סתימה או כיפוי מוך
שבירה של שן טוחנת האם צריך טיפול שורש?
דלקת שיניים שלא חולפת כולל נסיגת חניכיים
כאבים לאחר ניתוח בעקבות דלקת חניכיים חמורה
דלקת חניכיים חריפה וחשש לפגיעה בעצב שתגרום לשיתוק
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?