התנפחות חניכיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנפחות חניכיים
    ניר
    03/12/2009

לפני שנה וחצי היתה לי נפיחות מעל טיפול שורש ישן שן קדמית, בהתייעצות עם רופא שיניים לקחתי אנטיביוטיקה ל-10 ימים והעניין עבר.
    לפני כחודש התחילה רגישות באיזור ללא נפיחות, שוב (בהתייעצות) לקחתי אנטיביוטיקה ל-7 ימים וזה עזר אך לא חלף ואחרי כשבועיים המצב חזר לקדמותו, כלומר רגישות באיזור שמעל השן, ללא כאבים וללא נפיחות. החניך שמעל השן קצת אדום ורק יותר מהצד הבריא. אין כאבים (עדיין...).
    בנתיים הלכתי לרופא שיניים אחר שעשה צילום והמליץ להסיר את הכתר ולבצע שוב טיפול שורש, לדבריו הסיכוי להצלחה 50%.
    שלחתי את הצילום לרופא הראשון (שאני סומך עליו יותר, לא יכולתי ללכת אליו כי אני כרגע גר בחו"ל), והתשובה שהשורש נראה בסדר, יש זיהום בחניכיים ולא כדאי להסיר את הכתר.
    למיטב הבנתי הסרת כתר קבוע תגרום להריסתו דבר שגם יגרום לטיפול ממושך יותר והוצאה נוספת.
    המליץ לי לקחת אנטיביוטיקה ל-10 ימים (התחלתי היום) ואז אם יהיה שיפור לדחות את הטיפול עד שאגיע ארצה (באוגוסט) ואם לא אז לא להוציא את הכתר אלא לבצע טיפול שנקרא apicectomy.
    הרופא שכאן אומר ש-apicectomy זה טיפול דראסטי יותר שעושים רק עם הטיפול שורש החוזר לא מצליח אבל הוא יכול לעשות את זה אם אני רוצה.
    הייתי רוצה לקבל עוד עצות מה לעשות במקרה כזה. האם ה-apicectomy הוא למעשה ניתוח? מה זמן ההחלמה? מה סיכויי ההצלחה?
    מה כדאי לי לעשות משיקולי סיכויי הצלחה לגמור עם זה בפעם אחת, משך טיפולים והחלמה ועלות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התנפחות חניכיים

הוספת תגובה

• תיקון והשלמה

ניר
    03/12/2009

צ"ל: "החניך שמעל השן קצת אדום ורך יותר מהצד הבריא."
    בצילום יש שני כתרים, המדובר הוא האמצעי והזיהום הוא משמאלו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון והשלמה

ניר
    03/12/2009

צ"ל: "החניך שמעל השן קצת אדום ורך יותר מהצד הבריא."
    בצילום יש שני כתרים, המדובר הוא האמצעי והזיהום הוא משמאלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת מעל השן

ד״ר יעקב הורביץ
    05/12/2009

לפי הצילום נראה שקיימת בעייה, ככל הנראה מצב דלקתי, בקצה חוד השורש של השן. הטיפול המתאים בד"כ הוא טיפול שורש חוזר ואחריו שחזור חוזר של השן (מבנה וכתר חדשים).
    למיטב ידיעתי יש לבצע טיפול שורש חוזר ורק אחר כך, אם הטיפול אינו מצליח לפתור את הבעייה, לבצע אפיסקטומי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו