דלקת חניכיים חמורה לבני נוער

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת חניכיים חמורה לבני נוער
    ליאת
    03/01/2010

שלום,
    אני עוד מעט יהיה בת 20 וגילו אצלי דלקת חניכיים חמורה,האם זה קורה בכלל לבני נוער?הבנתי שזה קורה בכלל רק למבוגרים.האם זה קשור לאמא שלי?שהיה לה דלקת חניכיים ועשו לה ניתוח בגיל 30 בערך..?!?
    ועוד שאלה,היום קמתי בבוקר והתחילו לזוז לי השיניים הקידמיות,קבעתי תור כבר למומחה לשיניים והכול,אבל יש מצב שהן יפלו לי?למרות שאני יעשה ניקוי עמוק,ואולי ניתוח??
    זה ממש חשוב שתענה במהירות,אני פוחדת לאכול בכלל מחשש שיפלו לי השיניים..
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דלקת חניכיים חמורה לבני נוער

ד״ר יעקב הורביץ
    05/01/2010

קיימת דלקת חניכים מסוג Aggressive Periodontitis. מחלה זו נראית לרוב בצעירים ובני נוער ומאובחנת ב-1% מן האוכלוסיה. קיים מרכיב תורשתי במחלה זו. המחלה היא בעצם תגובת הגוף לחיידקים התוקפים וזו מוכתבת על ידי התורשה.
    המחלה האגרסיבית מאופיינת באבדן מהיר יחסית של העצם התומכת בשיניים. זו גם הסיבה לכך שהשיניים מתחילות להיות ניידות ובמצבי קיצון הן נופלות או שצריך לעקור אותן. עם זאת ההידרדרות אינה מתרחשת תוך ימים אלא, כנראה, תוך חודשים. עם ביצוע האבחנה מומלץ להתחיל בטיפול. שתפי בשאלותיך את המומחה המטפל ובקשי ממנו שישתף אותך במהלך הטיפול. בכלל, שיתוף פעולה הינו תורם משמעותי להצלחה.

רפואה שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו