מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חניכיים כהות+הלבנת שינייםא01/02/2010
שלום רב,
בת 27, מעשנת חצי חפיסה ליום ושותה פעם עד פעמיים נס קפה, מצחצחת שיניים פעמיים- שלוש ביום, מנקה עם חוט לאחר כל ארוחה ומשתמשת במי פה כל יום, מוצא:אשכנזייה מחלות: לופוס.
ברצוני לדעת:
1. השיניים שלי תמיד היו בעלות צבע צהבהב ובלסת התחתונה הן עקומות, האם כאשר עושים הלבנת שיניים, מגיעים לצבען המקורי או האם ניתן לעשותן יותר לבנות? והאם ניתן להגיע גם לשיניים הנוגעות אחת בשניה?
2. מלבד חור שנהיה לי לאחרונה בשן, אין לי בעיות בשיניים האחרות, אך, שמתי לב פתאום כי החניכיים שלי כהות/ מתכהות באיזור הקדמי גם למעלה וגם למטה באיזורים הקרובים יותר לשיניים אך לא בחלק הכי קרוב, חשוב לי לציין כי גם הן מעולם לא היו בצבע ורוד בהיר, אלא ורוד כהה, הן אינן כואבות, לרוב אינן מדממות ואין לי אפטות.
האם הבעיה הינה אסטטית או האם היא מעידה על נסיגת חניכיים (הנחה שזה בגלל הסיגריות?/ אולי קשר ללופוס?/קורלציה?) ומה הטיפולים הממולצים במידה ויש?
3. במידה והחלטתי לעשות הלבנת שיניים, האם עדיף לעשותה לפני הטיפול בחור(נמצא בשן טוחנת, אינני יודעת האם זה שורש+כתר או רק סתימה)או לאחר?
בתודה ובברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חניכיים כהות ושיניים לבנות
ד״ר יעקב הורביץ02/02/2010להלן כמה תשובות, למרות שרק שאלה 2 קשורה ישירות לתחום התמחותי.
1. באמצעות הלבנת שיניים ניתן להגיע לצבע הקרוב לצבען המקורי ובחלק מהמקרים אף לעשותן יותר לבנות, גם כשהשיניים נוגעות אחת בשניה.
2. בעיית צבע החניכיים שתיארת יכולה להיות אסתטית או להעיד על דלקת חניכיים. פני למומחה למחלות חניכיים כדי להיבדק ולקבל תשובה לשאלתך וגם המלצה לטיפול, במידה ונחוץ.
3. אם השן העששתית (השן עם החור) נמצאת באזורים האחוריים ואיננה נחשפת בחיוך, עיתוי ההלבנה איננו משנה באופן משמעותי. הלבנת שיניים קדמיות מומלץ לבצע לפני הסתימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שתל או גשר בשן לסת עליונה
הרמת סינוס פתוחה- הצלחת הפעולה
נסיגת חניכיים-טיפול PST האם בטוח?
דימום ספונטני מהחניכיים טיפול הקצאת שורשים שלא הועיל
נחיצות טיפול שורש לעומת סתימה או כיפוי מוך
שבירה של שן טוחנת האם צריך טיפול שורש?
דלקת שיניים שלא חולפת כולל נסיגת חניכיים
כאבים לאחר ניתוח בעקבות דלקת חניכיים חמורה
דלקת חניכיים חריפה וחשש לפגיעה בעצב שתגרום לשיתוק
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?