חניכיים כהות+הלבנת שיניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חניכיים כהות+הלבנת שיניים
    א
    01/02/2010

שלום רב,
    בת 27, מעשנת חצי חפיסה ליום ושותה פעם עד פעמיים נס קפה, מצחצחת שיניים פעמיים- שלוש ביום, מנקה עם חוט לאחר כל ארוחה ומשתמשת במי פה כל יום, מוצא:אשכנזייה מחלות: לופוס.
    ברצוני לדעת:
    1. השיניים שלי תמיד היו בעלות צבע צהבהב ובלסת התחתונה הן עקומות, האם כאשר עושים הלבנת שיניים, מגיעים לצבען המקורי או האם ניתן לעשותן יותר לבנות? והאם ניתן להגיע גם לשיניים הנוגעות אחת בשניה?
    2. מלבד חור שנהיה לי לאחרונה בשן, אין לי בעיות בשיניים האחרות, אך, שמתי לב פתאום כי החניכיים שלי כהות/ מתכהות באיזור הקדמי גם למעלה וגם למטה באיזורים הקרובים יותר לשיניים אך לא בחלק הכי קרוב, חשוב לי לציין כי גם הן מעולם לא היו בצבע ורוד בהיר, אלא ורוד כהה, הן אינן כואבות, לרוב אינן מדממות ואין לי אפטות.
    האם הבעיה הינה אסטטית או האם היא מעידה על נסיגת חניכיים (הנחה שזה בגלל הסיגריות?/ אולי קשר ללופוס?/קורלציה?) ומה הטיפולים הממולצים במידה ויש?
    3. במידה והחלטתי לעשות הלבנת שיניים, האם עדיף לעשותה לפני הטיפול בחור(נמצא בשן טוחנת, אינני יודעת האם זה שורש+כתר או רק סתימה)או לאחר?
    בתודה ובברכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חניכיים כהות ושיניים לבנות

ד״ר יעקב הורביץ
    02/02/2010

להלן כמה תשובות, למרות שרק שאלה 2 קשורה ישירות לתחום התמחותי.
    1. באמצעות הלבנת שיניים ניתן להגיע לצבע הקרוב לצבען המקורי ובחלק מהמקרים אף לעשותן יותר לבנות, גם כשהשיניים נוגעות אחת בשניה.
    2. בעיית צבע החניכיים שתיארת יכולה להיות אסתטית או להעיד על דלקת חניכיים. פני למומחה למחלות חניכיים כדי להיבדק ולקבל תשובה לשאלתך וגם המלצה לטיפול, במידה ונחוץ.
    3. אם השן העששתית (השן עם החור) נמצאת באזורים האחוריים ואיננה נחשפת בחיוך, עיתוי ההלבנה איננו משנה באופן משמעותי. הלבנת שיניים קדמיות מומלץ לבצע לפני הסתימות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו