רגישות עזה לקור וחוסר יכולת ללעוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגישות עזה לקור וחוסר יכולת ללעוס
    אדוה
    13/02/2010

הי,
    לאחרונה, בצד שמאל ובעיקר בשן מסוימת בחלק התחתון, הרגישות עלתה עד מאד וגם אני לא יכולה ללעוס. המצב הפיך לבלתי נסבל עד כדי כך שכאשר אני מצחצחת שיניים, קשה לי לשטוף כי המים קרים.
    הייתי אצל רופא השיניים. הוא לא מצא כלום. הוא אומר שיש נסיגה קלה בחניכיים ושלפעמים, החניכיים נסוגים עדי כדי כך שיש צורך בטיפול שורש ללא קשר לרקבון. האם זה נשמע הגיוני?
    אני חייבת לומר שתמיד היו לי שיניים רגישות אך כל התופעה הזו קרתה לאחר טיפול אגרסיבי במיוחד אצל השיניית.
    רופא השיניים שם לי את הפלואור המרוכז וזה עזר לכמה שעות אך המצב לא ממש התשנה.

עצות?
    רעיונות?
    טיפול?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רגישות עזה לקור

ד״ר יעקב הורביץ
    14/02/2010

ניקוי שיניים עלול לגרום להתגברות זמנית של תופעת הרגישות לקור ולעיתים גם רגישות ללעיסה. התופעה ניכרת בעיקר במצבים של נסיגת חניכיים מתקדמת, אשר בעקבותיה חלה חשיפת שורשים מתקדמת. אפשר להקל על הרגישות בהנחת חומרים להורדת הרגישות, לדוגמא, פלואוריד. אפשר גם להשתמש במשחת שיניים בעלת מקדם שחיקה נמוך ככל האפשר, כמו אלמקס לשיניים רגישות, פארודונטקס ועוד. אפשר גם להבריש את השיניים ללא משחת שיניים, לתקופה של 10-14 ימים ולסיים בשטיפת פה המכילה סודיום פלואוריד או סטנוס פלואוריד. אם כל האמצעים הללו אינם עוזרים מומלץ שתפני שוב לרופא השיניים שלך או למומחה למחלות חניכיים.

רפואה שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו