נסיגה כתוצאה מצחצוח ליקוי ותיקונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נסיגה כתוצאה מצחצוח ליקוי ותיקונה
    עדי
    16/02/2010

שלום רב,

לפני מספר חודשים, נוצרה לי נסיגה בשן מספר 11 כתוצאה מצחצוח במברשת קשיחה וצחצוח לקוי. תפסתי את זה בזמן והלכתי לרופאת השיניים שלי (רופאה כללית) אשר הציעה לי להחליף למברשת רכה יותר והסבירה לי איך לצחצח את שיניי כראוי. מזה כמה חודשים אני מצחצחת כמו שצריך עם מברשת יותר רכה ואכן, הנסיגה לא החמירה.

אתמול הייתי בבדיקה שגרתית ובין יתר הדברים, גם שאלתי את הרופאה מה קורה עם הנסיגה. בזמנו אני הבנתי שמכיוון שהנסיגה היא לא בגלל מחלה או דלקת ומכיוון שתפסתי את זה בזמן, אז זה כביכול יחזור להיות כשהיה. התבשרתי שזה לא ככה ושהחניכיים שלי בחיים לא יוכלו לחזור להיות כשהיו.

אני שוב מזכירה שמדובר בשן 11 - שן קדמית ואני לא יכולה לחשוף שיניים או לחייך ככה מבושה שיראו את הנסיגה. היא כמו מפרץ באמצע השן. הרופאה שלי הזכירה שקיימים ניתוחים להחזיר את החניכיים למצבם הקדמי כאשר יש נסיגה הרבה יותר חמורה. שאלתי היא, האם זה אפשרי לעשות את זה גם במקרה שלי, כאשר הנסיגה במצב מאד מינורי ולא עקב מחלה ודלקת?
    האם ישנן פתרונות אחרים?

תודה מראש,

עדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נסיגה והטיפול בה

ד״ר יעקב הורביץ
    17/02/2010

נסיגת חניכיים מופיעה כחלק מהתגובה הדלקתית של החניכיים לגירוי. הגירוי יכול להיות מכאני או בקטריאלי, או, כמו במרבית המקרים, שילוב של שניהם.
    לאחר שמסלקים את הגירוי ועוצרים את הנסיגה מלהתקדם אפשר לבצע ניתוח להשתלת חניכיים וכיסוי השורש החשוף. אין שום הכרח להמתין עד שהנסיגה תהיה חמורה כדי לבצע את הניתוח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ושאלה נוספת בעקבות תשובתך

עדי
    18/02/2010

במידה ואני מחליטה לבצע ניתוח שכזה, האם יש בו סיכון גבוה? (נאמר, יותר מעקירת שן)

האם החניכיים חוזרים להיראות ב100% כמו שנראו לפני הנסיגה?

כמו כן, מה זמן ההחלמה המשוער מניתוח שכזה?

תודה שוב על התגובות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה נוספת

ד״ר יעקב הורביץ
    18/02/2010

הסיכון בניתוח השתלת חניכיים אינו גבוה.
    הסיכויים להצלחת הניתוח, כלומר כיסוי מלא של השורש החשוף, תלויים במצב הקליני לפני הטיפול. כדי להעריך את הסיכויים עליך להיבדק אצל מומחה למחלות חניכיים. בכל אופן, הציפיה ל- 100% הצלחה בטיפול רפואי כלשהו היא מופרזת.
    החלמה ראשונית אחרי הניתוח מתרחשת תוך כשבועיים. החלמה מלאה- לאחר 6-12 שבועות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו