מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נסיגה כתוצאה מצחצוח ליקוי ותיקונהעדי16/02/2010
שלום רב,
לפני מספר חודשים, נוצרה לי נסיגה בשן מספר 11 כתוצאה מצחצוח במברשת קשיחה וצחצוח לקוי. תפסתי את זה בזמן והלכתי לרופאת השיניים שלי (רופאה כללית) אשר הציעה לי להחליף למברשת רכה יותר והסבירה לי איך לצחצח את שיניי כראוי. מזה כמה חודשים אני מצחצחת כמו שצריך עם מברשת יותר רכה ואכן, הנסיגה לא החמירה.
אתמול הייתי בבדיקה שגרתית ובין יתר הדברים, גם שאלתי את הרופאה מה קורה עם הנסיגה. בזמנו אני הבנתי שמכיוון שהנסיגה היא לא בגלל מחלה או דלקת ומכיוון שתפסתי את זה בזמן, אז זה כביכול יחזור להיות כשהיה. התבשרתי שזה לא ככה ושהחניכיים שלי בחיים לא יוכלו לחזור להיות כשהיו.
אני שוב מזכירה שמדובר בשן 11 - שן קדמית ואני לא יכולה לחשוף שיניים או לחייך ככה מבושה שיראו את הנסיגה. היא כמו מפרץ באמצע השן. הרופאה שלי הזכירה שקיימים ניתוחים להחזיר את החניכיים למצבם הקדמי כאשר יש נסיגה הרבה יותר חמורה. שאלתי היא, האם זה אפשרי לעשות את זה גם במקרה שלי, כאשר הנסיגה במצב מאד מינורי ולא עקב מחלה ודלקת?
האם ישנן פתרונות אחרים?
תודה מראש,
עדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגה והטיפול בה
ד״ר יעקב הורביץ17/02/2010נסיגת חניכיים מופיעה כחלק מהתגובה הדלקתית של החניכיים לגירוי. הגירוי יכול להיות מכאני או בקטריאלי, או, כמו במרבית המקרים, שילוב של שניהם.
לאחר שמסלקים את הגירוי ועוצרים את הנסיגה מלהתקדם אפשר לבצע ניתוח להשתלת חניכיים וכיסוי השורש החשוף. אין שום הכרח להמתין עד שהנסיגה תהיה חמורה כדי לבצע את הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלה נוספת בעקבות תשובתך
עדי18/02/2010במידה ואני מחליטה לבצע ניתוח שכזה, האם יש בו סיכון גבוה? (נאמר, יותר מעקירת שן)
האם החניכיים חוזרים להיראות ב100% כמו שנראו לפני הנסיגה?
כמו כן, מה זמן ההחלמה המשוער מניתוח שכזה?
תודה שוב על התגובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה נוספת
ד״ר יעקב הורביץ18/02/2010הסיכון בניתוח השתלת חניכיים אינו גבוה.
הסיכויים להצלחת הניתוח, כלומר כיסוי מלא של השורש החשוף, תלויים במצב הקליני לפני הטיפול. כדי להעריך את הסיכויים עליך להיבדק אצל מומחה למחלות חניכיים. בכל אופן, הציפיה ל- 100% הצלחה בטיפול רפואי כלשהו היא מופרזת.
החלמה ראשונית אחרי הניתוח מתרחשת תוך כשבועיים. החלמה מלאה- לאחר 6-12 שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שתל או גשר בשן לסת עליונה
הרמת סינוס פתוחה- הצלחת הפעולה
נסיגת חניכיים-טיפול PST האם בטוח?
דימום ספונטני מהחניכיים טיפול הקצאת שורשים שלא הועיל
נחיצות טיפול שורש לעומת סתימה או כיפוי מוך
שבירה של שן טוחנת האם צריך טיפול שורש?
דלקת שיניים שלא חולפת כולל נסיגת חניכיים
כאבים לאחר ניתוח בעקבות דלקת חניכיים חמורה
דלקת חניכיים חריפה וחשש לפגיעה בעצב שתגרום לשיתוק
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?