סוגי צילום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סוגי צילום
    חגית
    13/10/2007

מה ההבדל בין צילום סטאטוס לפריאפקאלי?
    ברור לי שסטטוס מתייחס לכל הפה - אך השאלה היא לגבי שן בודדת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סוגי צילום

הוספת תגובה

• סוגי צילום

ד״ר יעקב הורביץ
    14/10/2007

צילום פריאפיקאלי- צילום קטן המאפשר לצפות בתמונת רנטגן של 2-3 שיניים והעצם התומכת בהן.
    צילום סטאטוס- סדרת צילומים פריאפיקאלים המציגה תמונה של כל השיניים בשתי הלסתות.
    צילום סטאטוס מקביליות- סדרת צילומים פריאפיקאלים המבוצעים בטכניקת צילום המציגה מבט מדוייק יותר ולכן בעלי רמת אבחנה טובה יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחן בעית שורש

חגית
    14/10/2007

ראשית - תודה על תשובתך המהירה...
    שנית - איזה צילום עדיף על מנת לאבחן סדק בשורש בוודאות מוחלטת?
    מה לגבי צילום פנוראמי?

למיטב הבנתי מעיון בפורומים רפואים העוסקים ברפואת שיניים במידה ויש דלקת הנובעת בגין סדק בשורש ככל שהזמן יחלוף יהיה נזק לעצם יותר מאשר תועלת - כמה זמן נחשב לסיכון מיותר?
    אני פשוט מעוניינת לדעת בוודאות שאין סדק בשורש ואני רואה שרופאי השיניים בעצמם מתלבטים...
    כנראה שהטיפול של חידוש ט"ש קשה יותר מעקירה....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון סדק

ד״ר יעקב הורביץ
    15/10/2007

אבחון של סדק ניתן לעשות רק בראיה ישירה. בדרך כלל יש להיעזר בצילום פריאפיקאלי.
    צילום פנוראמי לרוב אינו מספק נתונים המסייעים באבחנה של סדק בשן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו