מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חניכיים נמוכותורה25/02/2010
בשלושת השבועות האחרונים בחצי צד של הפה שלי,החניכיים ירדו מטה במס' סנטימטרים.
הייתי אצל פריאודונט שקבע שאין זו נסיגת חניכיים ואין מה לעשות ,זו פשוט הצורה הטבעית שנקבעת פחות או יותר בגיל שלי (23), בסוף הבגרות.
השאלה שלי היא האם אין באמת מה לעשות אם זה? זה מפריע לי מבחינה אסתטית ואני ממש מתביישת לחייך , דבר שלא קרה לי מעולם. נהייתי מהאנשים האלה שמחייכים ורואים להם את החניכיים וזה פשוט מזעזע אותי. זה גם ממש מוזר שזה קרה רק בחצי פה.
האם זה יקרה גם בצד השני האם יש סיכוי שבצד שזה ירד זה יעלה בסופו של דבר?
מה אני יכולה לעשות?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חניכיים נמוכות
ד''ר ליביה יוסף25/02/2010האמת היא שהתיאור שלך קצת משונה.קודם כול מספר סנטימטרים ,היוה אמורים לכסות לגמרה כותרות השיניים (אם זה המצב?),לכן אפילו אם קימת אסימטריה בין הצדדים היא כנירא במילימטרים ולא בסנטימטרים.
שנית אם השיניים שלך הם שיניים טיביעות או אם שיחזורים(סתימות או כתרים)?
בכול אופן שינויים במארה החניכיים קוראים כתוצאה מי דלקות אם אטיולוגיה שונה, וברוב המיקרים ניתן לטפל.אני ממליצה לך לעשות צילום סטטוס לצורך אבחנה מדויקת ו לנסעות להיבדק שנית אצל מומחה לחניכיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחניכיים נמוכות
ד״ר יעקב הורביץ26/02/2010כמו ד"ר יוסף, אינני בטוח שאני מבין מה בדיוק קרה. האם היתה נסיגה של החניכיים או שיגשוג שלהם. בכל אופן, המצב שנוצר/קיים כעת הוא מצב לא סימטרי. יש לנסות לברר את הגורם לכך כדי לטפל בו וגם לנסות לטפל בבעייה האסתטית. פני לבדיקה נוספת אצל מומחה למחלות חניכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני יפנה לבדיקה נוספת ומה בדיוק אני
ורה27/02/2010יאמר לפריאודונט, למה בדיקה נוספת.? הצגתי בפניו צילום סטטוס חדש(שבוצע לפני כחודשיים) אבל אז לא הייתה לי את אותה הבעייה, האם יש צורך בצילום חדש יותר לטעמכם?
השיניים שלי הם שיניים טבעיות,ללא כתרים ושיחזורים.
ד'ר יוסף ציינת שניתן לטפל בבעיות מסוג זה,כיצד???
אכן יש לי דלקת חניכיים כרונית, אבל החניכיים שלי במצב טוב לדברי הרופאים ,והדלקת מוגדרת כדלקת ממש קלה, אני עושה כל שביכולתי על מנת לשמור על הגיינה:חוט דנטלי, מי פה ,שיננית פעם בחצי שנה וכו'.
אני סובלת מקרוהן פעיל ונראה לי שזו הסיבה לדלקת.
מה עוד אני יכולה לעשות? מהם הטיפולים המוצעים במצבים כאלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצרפת תמונה
ורה27/02/2010אני מצרפת לכם כאן תמונה מקווה שתצליחו לראות ולהבין.
ראו: צד ימין שלכם (כמו שאתם רואים את התמונה) השיניים מדוגמות ואילו צד שמאל מעוות.
יש בו מעין מדרגות ..
בנוסף אם אתם מצליחים לראות : מהם אותם בליטות בחניכיים ?בליטה של עצם,מה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאחר צפייה בתמונה
ד״ר יעקב הורביץ28/02/2010לצערי אינני מוצא תשובה טובה יותר לבעייתך לאחר הצפייה בתמונה. הכי טוב שתפני לפריודונט אשר בדק אותך, ואם הוא איננו מוצא תרופה או פתרון לבעייתך, פני לפריודונט נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלורה- יש מה לעשות!!!
מורן14/03/2010יש פתרון פשוט לבעיה שלך.
הזרקה של בוטוקס (כמות קטנה) אצל רופא מוסמך כמובן- בצידי באף.
הדבר 'משתק' את השרירים שמרימים את השפה העליונה
וכך כאשת תחייכי השפה העליונה לא תעלה מעל לחניכיים.
שוב, רק אצל רופא שמכיר את התופעה ויודע לטפל .
ובגדול, לפי התמונה שצירפת המצב שלך לא נראה רע בכלל. צאי מהלחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שתל או גשר בשן לסת עליונה
הרמת סינוס פתוחה- הצלחת הפעולה
נסיגת חניכיים-טיפול PST האם בטוח?
דימום ספונטני מהחניכיים טיפול הקצאת שורשים שלא הועיל
נחיצות טיפול שורש לעומת סתימה או כיפוי מוך
שבירה של שן טוחנת האם צריך טיפול שורש?
דלקת שיניים שלא חולפת כולל נסיגת חניכיים
כאבים לאחר ניתוח בעקבות דלקת חניכיים חמורה
דלקת חניכיים חריפה וחשש לפגיעה בעצב שתגרום לשיתוק
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?