תותבות/שתלים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תותבות/שתלים
    אסתי
    09/03/2010

שלום רב!

אני בת 57 ומעשנת כבדה. בנוסף סבלת מתת פעילות בלוטת התריס , שומנים,לחץ דם, ופסוריאזיס.
    הכירוג אלו פניתי הציעה לי לעקור את מעט השינים שנשארו לי בפה (כרגע יש לי שני תותבות אך עם העליונה אינני משתמשת) או לחילופין לעקור הכל וללכת על תותבות מלאות.

אני פונה בבקשה עיזרו לי להחליט מאחר ויצאתי מבולבלת ו.... מכל רופאי השינים אצלם ביקרתי כולל חתני (בעלה של בתי) שראה את הצילום. חלקם אומרי לא לשתלים (בגלל העישון ובגלל שאר המחלות אך בפרט בגלל העישון) וחלקם אומרים אין קשר. גם חתני אומר לא לשתלים יותר מכל בגלל העישון

הענין שלי קשה להחליט (לשם כך אני צריכה אותכם) היא שההבדל הכספי בין שתלים ותותבות מאוד משמעותי (הרי את זאת אתם יודעים) ולעשות שתלים ובתום תקופת ההחלמה ו"העינוי" בתהליך התקנת השתלים יתברר שהשתלים לא נקלטו וגם לא יקלטו בפעם השניה ובסופו של דבר אני כן הצטרך לעבור לתותבות מלאות האמת לא בבאלי לזרוק כסף סתם.

אז בבקשה ממכם עיזרו לי להחליט בתשובתכם.

לא לשכוח שאני מעשנת (2 קופסאות ליום) לא מתגעה אך זו המציאות שלי.

מצפה לתשובה מהירה
    ותודה מראש
    אסתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תותבות/שתלים

הוספת תגובה

• תותבות/שתלים

ד״ר יעקב הורביץ
    09/03/2010

במקרה שלך הפתרון המתאים ביותר להשלמת שיניים חסרות הוא תותבות. אם לא תהיי מרוצה לאחר תקופת הסתגלות של 6-12 חודשים תוכלי לשקול טיפול באמצעות שתלים, על כל המשתמע מכך, כלומר, עלות גבוהה יותר, אחוזי כשלון גבוהים יותר בגלל העישון או לחליפין, הצורך להפסיק לעשן וכיו"ב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו