פצע בחניכיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פצע בחניכיים
    ליזה
    21/03/2010

לאחרונה, אחת לכמה זמן מופיע לי מעין פצעון על החניכיים, מין בליטה אדמומית עם ראש לבן, תמיד באותו אזור. הוא לא כואב, ומתרפא מעצמו בדרך כלל תוך יום-יומיים בערך, אבל התחלתי לחשוש שאולי זה מעיד על איזשוהי בעיה וכדאי לבדוק. שאלתי היא, האם אני צריכה לגשת לרופא השיניים שלי בעניין הזה או לרופא פה ולסת? האם אני צריכה לחכות שיופיע פצעון כזה ורק אז ללכת, או שיש בדיקות שאפשר לעשות גם בלי הופעה של פצעון? האם אפשר לראות בעיה דלקתית בצילום שיניים שרופא שיניים עושה? (הייתי ממש לאחרונה אצל רופא השיניים, שאף טיפל באזור הזה, אבל אז לא חשבתי בכלל שיש בעיה, וגם הרופא כנראה לא ראה שום דבר חשוד לא בעין ולא בצילומים).
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פצע בחניכיים

הוספת תגובה

• פצע בחניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    21/03/2010

התופעה שתיארת מעידה על בעייה הדורשת טיפול. יתכן ומדובר בסדק בשן. פני לרופא שיניים או למומחה למחלות חניכיים (פריודונט) או למומחה לטיפולי שורש (אנדודונט) לבדיקה, אבחון וטיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלה שלי על פצע בחניכיים

ליזה
    21/03/2010

תודה על התשובה המהירה. ואני רק רוצה לברר עוד משהו קטן, מאחר שטופלתי לאחרונה על ידי רופא השיניים באותו אזור, האם יש סיכוי שהצילומים שהוא עשה לי במסגרת הטיפול לא הציגו בעיה שהוא היה אמור לראות? אם זו בעיה בטיפול שורש (ואכן יש לי מתחת לאזור הבעייתי סתימת שורש), הוא לא היה אמור לראות את זה? האם יש צילומים אחרים שמומחה למחלות חניכיים יכול לעשות שרופא שיניים לא? כלומר האם הבדיקה שלו עדיפה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד״ר יעקב הורביץ
    21/03/2010

האבחון נעשה בשלוב של בדיקה קלינית ובדיקת צילומי רנטגן. אם רופא השיניים שלך לא הצליח לאבחן את הבעייה בפעם הראשונה, נסי לפנות אליו שוב. אם לא יצליח גם בפעם השניה, תוכלי לבקש ממנו הפנייה לרופא אחר או לפנות בעצמך. ככה זה ברפואה. אי אפשר לחזות מראש מתי תתעורר בעייה, מי יאבחן אותה, וגם הפתרון לא תמיד נמצא באופן מיידי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו