נסיגת חניכיים ונסיגת עצם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נסיגת חניכיים ונסיגת עצם
    דפנה
    02/04/2010

שלום , אני בחורה בת- 35 ורופא השיניים אמר לי שיש לי נסיגת חניכיים -כנראה מצחצוח חזק... ובצילום הוא ראה נסיגה של עצם - נסיגה הוריזונטלית (?) בכל הפה. שאלתי היא האם יש קשר בין נסיגה של חניכיים לבין נסיגה של עצם הלסת.... אם יש קשר- מהו?פעם הוסבר לי שהחניכיים רק מגנות על השיניים ואילו העצם מחזיקה את השיניים בפה.. אז איך הקשר? תודה וחג שמח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נסיגת חניכיים ונסיגת עצם

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים ונסיגת עצם

ד״ר יעקב הורביץ
    02/04/2010

השיניים מחוברות אל עצם הלסת. העצם מכוסה בחניכיים. לכן החניכיים מגינות על העצם, שהיא רקמה פנימית של הגוף.נסיגת חניכיים כתוצאה מצחצוח חזק מתרחשת בעיקר בחלק הפומי של החניכיים (כלומר בצד הפונה ללחיים ולשפתיים) באזור בו חלה נסיגת חניכיים חלה גם נסיגה של העצם התומכת בשן. אולם החניכיים וגם העצם מקיפות את השן בכל צדדיה. כאשר רואים נסיגה של עצם בצילום רנטגן, הדבר מעיד על נסיגה גם בצדדים האחרים ולא רק בצד הפומי.
    אני מקווה שרופא השיניים שלך הציע טיפול בבעיות החניכיים שתיארת. ולא, מומלץ שתפני למומחה למחלות חניכיים לבדיקה, אבחון וטיפול.

שבת שלום ומועדים לשמחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בנסיגת חניכיים

דפנה
    03/04/2010

תודה על התשובה המהירה, יש לי עוד שאלה...
    מנסיונך...מה הטיפול ? אין כיסים והוסבר לי לצחצח בעדינות וקיבלתי הדרכה מהשיננית שלי לגבי קיסמים וצחצוח, אך האם זה מצריך ניתוח? או רק מעקב? האם זו נטייה של החניכיים והעצם ? או שזה נגרם רק מהצחצוח החזק שלי?... הרבה שאלות ... אודה לך באם תוכל לענות לי . ושוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בנסיגת חניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    04/04/2010

נסיגת חניכיים מתרחשת כתוצאה ממחלת חניכיים וגם כתוצאה מטראומה מכאנית לחניכיים (לדוגמא, צחצוח שיניים אגרסיבי). נסיגת חניכיים מתרחשת לרוב אצל בעלי חניכיים עדינות ודקות. כדי לעצור את תהליך-הנסיגה יש לטפל בגורמים לו ואחר כך לבצע בדיקות תקופתיות ומעקב. לעיתים אפשר לבצע ניתוח השתלת חניכיים לכיסוי השורשים שנחשפו. לצערי, תשובה פרטנית יותר יכולה להנתן רק בכפוף לבדיקה ואבחון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר הסבר בבקשה?

סיגלית
    25/10/2011

במה זה כרוך, או מה בדיוק עושים בניתוח השתלת חניכיים לכיסוי השורשים שנחשפו?

אני שואלת כי הופניתי לרופא מומחה מחלות חניכיים בגלל כיסים בעומק בינוני ונסיגת חניכיים במצב מתקדם.

אני חוששת נורא ממה שיואמר לי לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ועוד שאלה.....

דפנה
    08/04/2010

האם מי מלח אכן מחטאים - כלומר הורג חיידקים? או שרק מוריד נפיחות חניכיים ( עקב ספיחת נוזלים ) . תודה מראש...???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד תשובה

ד״ר יעקב הורביץ
    08/04/2010

מי מלח אינם מחטאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! כך חשבתי.... למרות

דפנה
    09/04/2010

ששמעתי בטלויזיה רופא שיניים שאומר שמי מלח מחטאים- ולרגע הוטעיתי. תודה על התיקון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו