מתקשה לקבל החלטה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתקשה לקבל החלטה
    dan
    09/04/2010

שלום, יש לי מחלת חניכיים מתקדמת. עד היום הוציאו לי 2 שיניים (קדמיות בלסת התחתונה). לדברי אחד הרופאים (שאבי היה מטופל אצלו) המחלה גם קשורה מחלה גנטית. עברתי טיפולי אנטיביוטיקה, החדרת אנטיביוטקיה לכיסים, כאמור הוציאו לי כבר 2 שיניים וכו'.. נכון להיום, המחלה המשיכה להדרדר, לטענת הרופאים יש להוציא עוד בערך 6 שיניים. חלק אמרו לי כי אפילו לא כדאי לבצע השתלות כי במחלת חניכיים כזו (המלווה גם בגנטיקה) העצם לא תחזיק את השתלים. אחדים המליצו על ניתוח חניכיים משולב בשיננת והקצאות כל חודש עם צמצוח מסיבי 5 פעמים ביום, חוט דנטלי ושטיפה במי חמצן 3%. אחרים אמרו קודם להוציא את השיניים, לאחר מכן לחכות לראות מה עם המחלה, אז לבצע סיטי ולראות מה ניתן לעשות... אני מפחד למהר להוציא את השיניים ולאחר מכן שלא ניתן יהיה לבצע שתלים ואני אשאר רק עם תותבות (יש לציין כי הוצאת 6 השיניים הנוספות זה שן כאן ושן שם ולכן התותבות יהיו נפרדות - איך אפשר לחיות עם 8 תותבות נפרדות ..???) . איני יודע מה לעשות, שמעתי על השיטה all on 4 אך בעקרון זה מיועד לפה ללא שיניים. אולי כדאי לי בגלל המצב להוציא את כל השיניים ולהשתיל לפי השיטה ? אולי כדאי לי להוציא רק חלק ולהשתיל שתלי דיסק (בזלים) - הבנתי שזה פתרון למי שאין עצם.. ? אני ממש אובד עצות ולא יודע איך ומה להחליט. אשמח מאוד לעזרה. בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתקשה לקבל החלטה

הוספת תגובה

• החלטה וקשייה

ד״ר יעקב הורביץ
    10/04/2010

במקרה כמו שלך מומלץ לקבל טיפול אצל מומחה למחלות חניכיים ובהשגחתו. אפשרות נוספת היא לפנות לטיפול באחת ממחלקות ההתמחות: המחלקה לפריודונטיה בבית הספר להתמחויות שבמרכז הרפואי רמב"ם, המחלקה לפריודונטיה בבית הספר לרפואת שיניים בתל אביב, המחלקה לפריודונטיה בבית הספר לרפואת שיניים הדסה ירושלים.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

dan
    19/04/2010

אם אפשר עוד כמה שאלות קטנות :
    העמסה מידיית - האם זה רצוי או לא ?
    האם לפני השתלות חיביים לעשות צילום סי.טי או שאפשר להסתפק בצילום פנורמי ?
    כאשר מדובר על 7 שיניים חולות (שיניים מספר 12,13,14,21,32,34,42,44) האם מומלץ לעשות שתלים לכולם בבת אחת ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות קטנות נוספות

ד״ר יעקב הורביץ
    19/04/2010

העמסה מיידית מספקת פתרון של שיקום לתקופת המעבר בה השתלים עוברים את תהליך האוסיאואינטגרציה.
    צלום סי טי נחוץ במרבית המקרים (אם כי לא בכולם) לאבחון ותכנון מלא לפני השתלות. כיום הנטיה הגוברת במקרים מורכבים היא להשתמש בסי טי לתכנון תלת ממדי במחשב.
    עליך להתייעץ עם הרופא המשתיל כדי לקבל תשובה לשאלה האם במקרה שלך רצוי לבצע העמסה מיידית או שמא עדיף ללכת בדרך הקלאסית וכן האם לבצע את כל השתלים בבת אחת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו