מבקשת עזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבקשת עזרה
    lilia
    07/05/2010

שלום,
    אני בת 24. כשהייתי בצבא אמרו לי שאני צריכה לעבור טיפול שושר בשן המדוברת.
    הרופא בצבא עשב מה שיכל אבל אמר שאין ביכולתו לסיים את הטיפול כי אין מכשירים מתאימים(משהו בצורה של השורשים שלי). השתחררתי- מצאתי מומחים שהמליצו עליהם ונסעתי עד אליהם. עשיתי חידוש טיפול שורש, ואצל רופא אחר את הכתר. לאורך הזמן הרגשתי מדי פעם כאבים בשן (שחולפים אחרי כמה שניות) והיו מקרים שוהתפתחה לי בשן נפיחות ומוגלה(כל כמה חודשים).כשהגעתי לרופאים והתלוננתי על הבעיה לא מצאו אצלי כלום(הלכתי למספר רופאים).
    בפעם האחרונה שהייתי אצל שיננית החלטתי לשאול אותה על זה אולי יש לה מושג מה זה.
    (היא הזמינה רופא שיבדוק אותי) ואמרה שזה כיס ושאני חייבת לטפל בזה כמה שיותר מהר ושכנראה אני אצטרך ניתוח חניכיים. קבעתי תור לפריודנט- לקח לי לקבל תור 3 חודשים!!! בכל מקרה יש לי תור והלכתי לרופא לקחת ממנו את ההפניה. אני מצרפת תמונה של צילום השן מאתמול ודצמבר 08(שנה וחמישה חודשים).

לגבי הדילמה ואשמח לחוות דעת מקצועים ומה אתם הייתם עושים אם זו היתה השן שלכם:
    -הרופא אמר לי שאני אצטרך לעשות שתל.
    -שיננית אמרה ניתוח חניכיים.
    -חברה שלי שלומדת רפואה שיניים אמרה שעקירת השן זו אופציה אחרונה- ושיש מצב שהטיפול שורש לא מוצלח כי נראה לה שהיא רואה עששת בשורש.
    -הרופא שעשה לי את חידוש טיפול השורש בזמנו אמר שבעתיד יתכן ויהיה צריך לטפל בשורשי השן מלמטה(כי למרות שהוא הגיע יותר עמוק ומהרופא בצבא גם הוא לא הצליח להגיע עד הסוף).

בכל מקרה אני מאוד מבולבלת ואיבדתי אמון במערכת-לא יודעת למי להאמין.
    במשך הזמן הזה הרבה רופאים ראו אותי לא ידעו מה לעשות ופתאום ניתוח/שתל/...
    אני אציין למקרה שזה משנה- שאני שומרת על הגיינת הפה- גם צחצוח שיניים יסודי+ניקוי עם קיסמים בין השיניים ושהשן אינה מתנדנדת.
    אני יודעת ההודעה ארוכה ועל כך אני מתנצלת ניסיתי להעביר את המידע בצורה הטובה ביותר למקרה שאיזשהו פרט יכול להשפיע....

תודה רבה רבה רבה-באמת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מבקשת עזרה

הוספת תגובה

• תמונה נוספת(אפשר להעלות רק 1)

lilia
    07/05/2010

תמונה עדכנית נוספת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמונה מלפני שנה ו-5

lilia
    07/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמונה נוספת ישנה

lilia
    07/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילמה ופתרונה

ד״ר יעקב הורביץ
    10/05/2010

כל הכבוד על היוזמה להציג את הצילומים. לצערי איכות הצילום שהעלית לא מאפשרת אבחון. בכל זאת מהצילום נראה שהבעייה דורשת התייחסות משותפת של רופאים מומחים למחלות חניכיים ולטיפולי שורש. מקור הבעייה יכול להיות בחניכיים אך גם בשן.
    כדאי לנסות לשמר את השן, אם הסיכויים להצליח בכך הם סבירים. לכל היותר, הטיפול ייכשל והשן תיעקר. כדי לבדוק האם שווה לנסות לשמור על השן מומלץ לקבל גם את חוות הדעת של המומחה למחלות חניכיים. רצוי שתשאלי את השאלות ותשתפי אותו בדילמה שנוצרה אצלך לאחר קבלת ארבע הדיעות השונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו