דלקת,נסיגה-האם לעשות הקצעת שורשים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • דלקת,נסיגה-האם לעשות הקצעת שורשים?
    ענת
    08/05/2010

    שלום.
    סובלת מנסיגת חניכיים חמורה ומתברר כי גם מגנגניטיס. הסיבות האפשריות לכך אצלי: גיל המעבר, מחלה אוטואימונית,שימוש בסטרואידים ותורשה. עברתי טיפול שורש לפני כחודש,מלווה בזיהום איום, אנטיביוטיקה ושטיפות פה אנטיבקטריאליות, עדיין אחרי חודש הגרון מודלק, גם החניכיים-אם כי פחות. בעקבות טיפול השורש בשן הטוחנת התחתונה האחורית, שן הבינה הצמודה לה מתנדנדת באופן מדאיג, איני יכולה ללעוס מזון בצד זה (ואני אכן משתמשת בשן הבינה ללעיסה), אין נפיחות ואין כאבים-אלא בלעיסה,הרופאה לא התייחסה לתלונותי וטוענת כי הקצעת שורשים היא הפתרון, אולם לטענתה, ההקצעה יכולה לגרום לאיבוד שיניים.
    האם אכן הקצעה יכולה לגרום לאיבוד שיניים?
    האם כדאי פשוט לעקור את שן הבינה?
    האם אפשרי שתנודתיות יתרה של שן תיגרם בגלל טיפול בשן ליד?
    האם אני יכולה לסמוך על טיפולה של רופאה זו ולעבור אצלה הקצעת שורשים?
    האם אין פתרון יותר פשוט לטפל בדלקת החניכיים?
    תודה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • האם לעשות הקצעת שורשים?

    ד״ר יעקב הורביץ
    10/05/2010

    השלב הראשון והפשוט ביותר בטיפול בדלקת חניכיים, ואת ככל הנראה סובלת ממנה, כולל בדרך כלל הדרכה כיצד לנקות את השיניים והקצעת שורשים. הטיפול במחלות חניכיים יכול להתבצע ע"י רופא שיניים כללי ואף על ידי שינננית, אולם רצוי שיתבצע בהשגחת ובהנחיית מומחה למחלות חניכיים. אם את סובלת, כדבריך, מנסיגת חניכיים חמורה, מומלץ שתפני לבדיקה אצל מומחה למחלות חניכיים.
    אי אפשר להמליץ על עקירת שיניים ללא בדיקה מקיפה. לכן לא ניתן לענות בפורום תשובה טובה לשאלתך בנושא עקירת שן הבינה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו