נסיגת חניכיים ושיטת דיימון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נסיגת חניכיים ושיטת דיימון
    שרה
    02/06/2010

שלום,
    יש לי צפיפות יתר בלסת התחתונה. אני סובלת כל הזמן מדלקות חניכיים, ומדממת בכל צחצוח.
    שנה שעברה (אני בת 37) התחיל לי נסיגת חניכיים קלה ב2 השיניים בקדמיות (לסת תחתונה).
    המליצו לי על יישור שיניים אבל קיבלתי עצות שונות מ-2 אורתודנטים:
    1)עקירה שין אחת קדמית ולשים ברקת.
    2)ברקת בשיטת דיימון ללא עקירה
    הראשון טוען ששיטת דיימון ירחיב עוד יותר את הלסת קימה וכך ידרדר את המצב של נסיגת חניכיים, וגם שזה לא יחזיק מעמד ויחזור למצב הקודם.
    השני טוען שממש לא. וגם לא ממולץ עקירה והחוסר-איזון בשיניים
    האם באמת שיטת דיימון יכול להחמיר את הנסיגה?
    אני כבר לא ישנה בלילה,אשמח לתשובה מהירה.
    המון תודה.
    שרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים ושיטת דיימון

ד״ר יעקב הורביץ
    02/06/2010

בהודעתך תיארת שתי בעיות: האחת, דלקת חניכיים המתבטאת בדימום מהחניכיים ובנסיגת חניכיים והשנייה, צפיפות שיניים.

הבעייה הראשונה היא מחלה. צריך לטפל במחלה ולהביא לריפוי מחלת החניכיים ממנה את סובלת. הבעייה השניה אינה מחלה אלא מצב אשר עשוי להפריע אסתטית ואולי להוות קושי יחסי בשמירה על הגיינה אוראלית נאותה (כלומר ניקוי שיניים יעיל, הברשת שיניים טובה וכיו"ב).
    מומלץ לטפל קודם במחלה ואחר כך בבעיות הנלוות. לכן, במקרה שלך עלייך לטפל בדלקת החניכיים קודם כל. פני למומחה למחלות חניכיים לבדיקה, אבחון וטיפול.

באשר ליישור השיניים, יתכן וקיימת יותר מאפשרות אחת לטפל בבעייה שלך ולכל אורתודונט גישה משלו. אם את מעדיפה טיפול ללא עקירת שיניים יתכן ותוכלי להיעזר בשיטת טיפול הקרוייה ווילקודונטיקס (Wilckodontics). בשיטה זו משלבים יישור שיניים וניתוח חניכיים בו מבצעים חתכים זעירים בעצם הלסת. שיטה זו מאפשרת לפעמים טיפול ללא עקירות שיניים. תוכלי לקבל מידע נוסף באנגלית ע"י חיפוש בגוגל. האורתודונטים בישראל אשר השתלמו בשיטה זו הם ד"ר עידית בר קנא וד"ר שמואל עיני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו