דלקת חניכיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת חניכיים
    אמיר גמזו
    04/06/2010

היי יש לי דלקת חניכיים בני השיניים הקדמיות שן אחת כבר התחילה להתנדנד הייתי אצל שני מומחים שכל אחד אמר לי משהו אחר אחד טען להוציא את הכתרים ולעשות טיםול שורש אבל אחוזי ההצלחה הם 50 אחוז.
    והשני אמר שרק שן אחת גורמת לדלקת וצריך לעקור אותה עקב סדק בשן המקורית.
    אבקש בכל לשון של בקשה לתת לי חוות דעת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת חניכיים

הוספת תגובה

• דלקת חניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    04/06/2010

השיניים הבעייתיות הן החותכת המרכזית הימנית, שן 11, והחותכת המרכזית השמאלית, שן 21. אני משער שהכתרים בשיניים אלו נעשו בגיל צעיר בעקבות חבלה. התמונה מספקת מידע על שן 11 ומידע חלקי על שן 21. קיים תהליך נרחב, חשד לסדק/שבר השורש וחשד לעששת מתחת לכתר בשן 11. יש חשד לספיגה פנימית בשן 21.
    צריך לבדוק את מצב החניכיים מסביב לשיניים, עומק הכיסים מסביב לשיניים, הרגישות לניקוש בשיניים, ניידות השיניים, צילומים קודמים של השיניים ולנסות להגיע לאבחנה לגבי כל אחת מהן. אם מאובחן סדק אין ברירה אלא לעקור. במקרה זה רצוי להיעזר במומחה למחלות חניכיים ובמומחה לטיפולי שורש בדרך לקבלת החלטה טיפולית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובת המומחים

אמיר גמזו
    04/06/2010

הייתי בשני מומחים אחד לטיפולי שורש ואחד לחניכיים
    המומחה לטיפולי שורש טען שצריך לעשות טיפול שורש וזהו ואין סדק בשן
    והמומחה לטיפולי חניכיים טען שיש סדק וחייבים לעקור את השן עם "הבורג שבפנים"והשן השניה תקינה.
    מה לעשות ותודה רבה על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובת המומחים

ד״ר יעקב הורביץ
    06/06/2010

1. התייעץ עם רופא השיניים הכללי שלך.
    2. פנה להתייעצות עם מומחה נוסף לחניכיים או לטיפולי שורש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו