מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עקירה של אחד משורשי השןחגית01/11/2007
בעקבות חשד למעלה מסביר לסדק בשורש ( אי הוודאות באבחון מוציאה אותי מדעתי) הוצע לי לבצע טיפול אקספלורטיבי עם אופציה של עקירת השורש MB בלבד, נאמר לי שהסיכויים הם לא ודאיים אך זה עדיף מלעקור ישר את השן...
רציתי בבקשה לשאול:
1. מהם סיכויי ההצלחה בטיפול זה?
2. אחרי כמה זמן ניתן לדעת שהטיפול הצליח?
3. כיצד מבוצעת פעולה זו - דרך השורש או דרך החניכיים?
4. מה קורה מבחינת הנזק לחניכיים, אם פעולה זו נכשלת ואז צריך ללכת על אופציית השתלים?
כיוון שזו השן הטוחנת היחידה שנשארה לי במשנן, אני מנסה לשמור עליה...
האם כדאי לי ?
מראש, לתשובתכם אודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירה
ד״ר יעקב הורביץ02/11/2007התשובות להלן מתייחסות להצלחה של טיפול אקספלורטיבי עם עקירת השורש הMB בלבד, לשמר את השן מתפקדת וללא סימני בעיות/כאבים למשך שנתיים.
1. סיכויי ההצלחה סבירים.
2. במהלך הטיפול ניתן לדעת אם אפשר להשאיר את השן או לעקור אותה.
3. הפעולה מבוצעת באמצעות ניתוח חניכיים.
4. הנזק לחניכיים מינימאלי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבולבלת
חגית02/11/2007כלומר במקרה הטוב השן תחזיק עוד שנתיים מעמד ואז אצטרך להתחיל את תהליך הרמת הסינוס השתלת העצם והשתלת ה"דיבלים" לשיניים... :(
מה פירוש המילה אקספלורטיבי?
מהו שורש MB?
כאשר אתה אומר סיכויים סבירים... למה כוונתך?
אם הייתי מתלבט לגבי שן כזו אצלך בפה - מה היית עושה? ( מדובר בשן 26 אשר הינה אחרונה במשנן...)
אנוכי בת 44 - אם זה משנה ובריאה בדרך כלל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרת הבילבול
ד״ר יעקב הורביץ03/11/20071. עתיד השן שלך אינו ידוע לי . אם השארת השן לשנתיים אינה מקובלת עליך הפתרון הוא עקירת השן.
2. אקספלורטיבי פירושו ששייך או קשור לחקירה, לגילוי, לגישוש.
3. שורש MB הוא אחד מהשורשים בשן טוחנת עליונה.
4. סיכויי הצלחה סבירים הם כ 74%.
5. הייתי משתדל לשמר את השן לתקופה של שנתיים ואז נראה.
6. איחולי עד 120 בבריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על נחמדות, סבלנות וסובלנות....
חגית05/11/2007כנראה שאלך על זה... אני מניחה שעליי לפנות לכירוג פה ולסת עם נשמה שמרנית !
שמתי לב שהמדיניות המאוד רווחת היא לעקור וללכת על אופציית השתלים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ד״ר יעקב הורביץ05/11/2007בחרי בכירורג פה ולסת או במומחה לחניכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחוזי הצלחה
ירדן11/12/2007גם כאן מצויין 74% למה כעת אתה מדבר על 40%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחוזי הצלחה
ד״ר יעקב הורביץ11/12/2007הצלחת כריתת שורש שן מושפעת מגורמים רבים: מצב השן, איכות טיפול השורש, כוחות הסגר והלעיסה, מצב החניכיים, סוג השיקום (סתימה, מילואה או כתר) ואיכותו. ככל שעובר זמן רב עולים הסיכויים לבעיות בשן (שברים בשורשים, כשלון טיפול השורש, עששת וריקבון, שבר בשיקום, בעיות חניכיים) וסיכויי ההצלחה יורדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שתל או גשר בשן לסת עליונה
הרמת סינוס פתוחה- הצלחת הפעולה
נסיגת חניכיים-טיפול PST האם בטוח?
דימום ספונטני מהחניכיים טיפול הקצאת שורשים שלא הועיל
נחיצות טיפול שורש לעומת סתימה או כיפוי מוך
שבירה של שן טוחנת האם צריך טיפול שורש?
דלקת שיניים שלא חולפת כולל נסיגת חניכיים
כאבים לאחר ניתוח בעקבות דלקת חניכיים חמורה
דלקת חניכיים חריפה וחשש לפגיעה בעצב שתגרום לשיתוק
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?