דלקת חניכיים - מה עושים ???

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת חניכיים - מה עושים ???
    אושרית
    21/06/2010

ביקרתי אצל רופא השיניים שאמר שיש לי דלקת חניכיים ויחסית לגילי הצעיר (32) היא מתקדמת.
    יש לי כתרים בשתי השיניים הקדמיות ( עקב חבלה בילדות ) ושני כתרים בשיניים הטוחנות. לדבריו , מתחת לכתרים יש גם דלקת ולכן בשיניים הטוחנות יש להוציא הכתרים ולבצע טיפול שורש ושוב כתרים חדשים. בשן קידמית אחת הוא מציע טיפול שמרני וטען כי הסיכוי הוא 50 -50 .כמו כן הוא הפנה אותי לרופא חניכיים ולכירורג . שאלותיי הן :
    למה הכוונה בטיפול שמרני וסיכוי של 50 -50 ?
    מה הפיתרון בדלקת חניכיים . האם יש טיפול שלא מצריך ניתוח ? האם כל טיפול בדלקת כרוכה בניתוח ? איך ההתאוששות מטיפול זה ? כמו כן הוא השתמש בביטוי : "אפיסקטומי בשן בעלת שורש אחד ללא סתימה רטרוגרדית " למה הכוונה ? כמו כן אני אם מניקה האם יש אפשרות לטיפול מסוג זה בתקופת ההנקה ? והאם יש צורך במשככי כאבים ? קראתי שיש אפשרות של שילוב אנטיביוטיקה במהלך ניקוי השיניים שעלול להפחית סיכוי של ניתוח חניכיים ?מה לעשות קודם הטיפול בחניכיים או בשיניים או במקביל ?
    תודה מראש .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת חניכיים - מה עושים ???

הוספת תגובה

• מה עושים

ד״ר יעקב הורביץ
    22/06/2010

רצוי שתכנית הטיפול שלך תכלול טיפול בסיבות מחלת החניכיים: הדרכה בהגיינה אוראלית, ניקוי שיניים, סילוק אבנית והחלקת שורשים. באשר לטיפולים האחרים, הסרת כתרים, חידוש טיפולי שורש, אפיסקטומי, וכיו"ב, לא ניתן לענות בלי לבצע בדיקה מקיפה. לכן מומלץ לשאול את הרופא המטפל למה כוונתו. על כל פנים, בתקופת ההנקה אין מניעה לקבל כל טיפול שיניים למעט מספר תרופות אשר יש להמנע מנטילתן- בעיקר אנטיביוטיקה מקבוצת הטטראציקלין, מחשש לצביעה בלתי הפיכה של שיני התינוק היונק. לשאלתך בנושא סדר הטיפול, באופן כללי מומלץ לבצע את הטיפול בסיבות המחלה ואחר כך את הטיפול בנזקיה. רופא השיניים שלך ודאי ידע להתוות את המסלול המתאים ביותר עבורך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו