יישור שיניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יישור שיניים
    חוה
    29/06/2010

אני מרגישה שהבעיות שלי עם החניכיים התחילו כשהיה לי גשר במשך ארבע שנים בתיכון. כנראה שאז לא ידעתי לצחצח נכון ולא הקפדתי והפה היה יותר מלוכלך בגלל חתיכות שנתקעו ומאז זה רודף אותי. האם יש קשר בין יישור שיניים למחלות חניכיים בהמשך החיים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יישור שיניים

הוספת תגובה

• יישור שיניים

ד״ר יעקב הורביץ
    29/06/2010

מחלות החניכיים נגרמות על ידי חיידקים הנמצאים ברובד אשר מצטבר על פני השיניים בסמוך לחניכיים. פעולת יישור השיניים, הפעלת הכוח על השיניים כדי להזיז אותן בתוך הלסתות, אינה גורמת למחלת חניכיים. אולם, אם פעולת היישור מבוצעת במצב בו יש דלקת חניכיים, היישור עלול להחמיר את ספיגת העצם שגורמת מחלת החניכיים. לכן יש חשיבות עליונה בביצוע יישור שיניים רק במצב של שיניים נקיות וחניכיים בריאות. הנזקים המצטברים הינם, במרבית המקרים, בלתי הפיכים. עם זאת, לאחר הפסקת פעולת יישור השיניים חוזרים לתהליך הרגיל של מחלת החניכיים. בהחלט יתכן שיישור השיניים תרם ליצירת נזק מצטבר גדול יותר בחניכיים אצלך. אם כך, מומלץ שתפני בהקדם לבדיקה, אבחון וטיפול חניכיים, על מנת להפחית את הנזקים הנוספים בעתיד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו