מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה ההבדל בין ניתוח חניכיים להקצאה?שאלה07/07/2010
שלום,
קראתי את השאלות הנפוצות והתשובות, ולא ממש הצלחתי להבין מה ההבדל בין ניתוח חניכיים להקצאת שורשים. האם הניתוח מיועד רק למקרים קשים יותר? האם הפעולה "זהה" רק שהניתוח בעצם מכסה שטח עמוק יותר בחיך?
אני עברתי כבר הקצאת שורשים לפני מספר שנים וכעת יש לי שוב דלקת חניכיים, אני פוחדת ללכת לעשות את זה שוב זה נורא כואב, וגם יש לי פשוט דלקת כרונית ששומדבר לא עוזר לה.
הייתי שמחה להבין את ההבדל בין השניים תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההבדל בין ניתוח חניכיים להקצעה
ד״ר יעקב הורביץ07/07/2010הקצעת שורשים הינה החלקת שורשים. ניקוי פני שטח השורש, סילוק האבנית והרובד שהצטברו על השורש והחלקתו.
במצב התקין והבריא שרשי השיניים אינם חשופים לחלל הפה. מחלת החניכיים גורמת לנסיגת החיבור בין השן לבין החניכיים ולחשיפה של שורשי השיניים אל חלל הפה. במצב זה רובד חיידקים ואבנית יכולים להווצר ולהצטבר לא רק על פני כותרות השיניים אלא גם על שורשיהן. נמצא שהקצעת השורשים- ניקוי והחלקה שלהם- עשוייה לתרום להבראת החניכיים.
בניתוח חניכיים מפרידים את החניכיים מעל פני השיניים וחושפים את צווארי השיניים והעצם התומכת בהם. במצב כזה אפשר לבצע הקצעת שורשים בראיה ישירה.
לשאלתך, לא די בכך שעברת הקצעת שורשים לפני מספר שנים. ראשית, יתכן ולאחר הקצעת השורשים נדרש גם ניתוח כדי להשלים את טיפול החניכיים. שנית, לאחר סיום הטיפול הפעיל צריך להמשיך בשמירה על רמה גבוהה של הגיינה של השיניים, תחזוקה קבועה ובקרה קבועה אצל רופא החניכיים כדי שהמחלה לא תחזור ותגרום לנזקים. ודבר אחרון, הטיפול מצליח במרבית המקרים אך לא בכולם. קיימים מקרים, אמנם מועטים, בהם למרות שנעשה כל הטיפול האפשרי על ידי הרופא ועל ידי הפציינט: הקצעת שורשים, ניתוחי חניכיים, שימוש באנטיביוטיקה, הקצעה חוזרת וניתוחים חוזרים, המחלה חוזרת וגורמת לנזקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שתל או גשר בשן לסת עליונה
הרמת סינוס פתוחה- הצלחת הפעולה
נסיגת חניכיים-טיפול PST האם בטוח?
דימום ספונטני מהחניכיים טיפול הקצאת שורשים שלא הועיל
נחיצות טיפול שורש לעומת סתימה או כיפוי מוך
שבירה של שן טוחנת האם צריך טיפול שורש?
דלקת שיניים שלא חולפת כולל נסיגת חניכיים
כאבים לאחר ניתוח בעקבות דלקת חניכיים חמורה
דלקת חניכיים חריפה וחשש לפגיעה בעצב שתגרום לשיתוק
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?