מה ההבדל בין ניתוח חניכיים להקצאה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה ההבדל בין ניתוח חניכיים להקצאה?
    שאלה
    07/07/2010

שלום,

קראתי את השאלות הנפוצות והתשובות, ולא ממש הצלחתי להבין מה ההבדל בין ניתוח חניכיים להקצאת שורשים. האם הניתוח מיועד רק למקרים קשים יותר? האם הפעולה "זהה" רק שהניתוח בעצם מכסה שטח עמוק יותר בחיך?

אני עברתי כבר הקצאת שורשים לפני מספר שנים וכעת יש לי שוב דלקת חניכיים, אני פוחדת ללכת לעשות את זה שוב זה נורא כואב, וגם יש לי פשוט דלקת כרונית ששומדבר לא עוזר לה.

הייתי שמחה להבין את ההבדל בין השניים תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ההבדל בין ניתוח חניכיים להקצעה

ד״ר יעקב הורביץ
    07/07/2010

הקצעת שורשים הינה החלקת שורשים. ניקוי פני שטח השורש, סילוק האבנית והרובד שהצטברו על השורש והחלקתו.
    במצב התקין והבריא שרשי השיניים אינם חשופים לחלל הפה. מחלת החניכיים גורמת לנסיגת החיבור בין השן לבין החניכיים ולחשיפה של שורשי השיניים אל חלל הפה. במצב זה רובד חיידקים ואבנית יכולים להווצר ולהצטבר לא רק על פני כותרות השיניים אלא גם על שורשיהן. נמצא שהקצעת השורשים- ניקוי והחלקה שלהם- עשוייה לתרום להבראת החניכיים.
    בניתוח חניכיים מפרידים את החניכיים מעל פני השיניים וחושפים את צווארי השיניים והעצם התומכת בהם. במצב כזה אפשר לבצע הקצעת שורשים בראיה ישירה.
    לשאלתך, לא די בכך שעברת הקצעת שורשים לפני מספר שנים. ראשית, יתכן ולאחר הקצעת השורשים נדרש גם ניתוח כדי להשלים את טיפול החניכיים. שנית, לאחר סיום הטיפול הפעיל צריך להמשיך בשמירה על רמה גבוהה של הגיינה של השיניים, תחזוקה קבועה ובקרה קבועה אצל רופא החניכיים כדי שהמחלה לא תחזור ותגרום לנזקים. ודבר אחרון, הטיפול מצליח במרבית המקרים אך לא בכולם. קיימים מקרים, אמנם מועטים, בהם למרות שנעשה כל הטיפול האפשרי על ידי הרופא ועל ידי הפציינט: הקצעת שורשים, ניתוחי חניכיים, שימוש באנטיביוטיקה, הקצעה חוזרת וניתוחים חוזרים, המחלה חוזרת וגורמת לנזקים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו