הקצעות מקדימות "כהכנה לניתוח"

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקצעות מקדימות "כהכנה לניתוח"
    פול מוריס
    14/07/2010

לפני שנתיים, לאחר תקופה של כאבי שיניים, הפנו אותי למומחה חניכיים אשר, לאחר בדיקה מאד קצרה ולא ממצה לטעמי, קבע שצריך ניתוח חניכיים (13000 ש"ח). בדיוק לפני שנכנסתי למומחה זה, אישה אחרת במרפאה חיכתה לטיפול כירוגי שכזה בפעם השנייה בשנתיים, כיוון ולא הצליח בפעם הראשונה. גם, אותו המומחה אישר עקרונית שאין הבטחה שאצלי זה יצליח, מה גם אני מעשן.

לא הצלחתי לדבר עם המומחה לגבי כל טיפול שמרני/ ביניים/מונע/ לא כירוגי אחר, הרגשתי שיש כאן אינטרסים פעילים כאן, ושקשה לי לסמוך על המרפאה הזו.

כיוון ולא רצתי ישר לניתוח, הציעו לי לבצע הקצעות שורשים - אם אני זוכר נכון, עשיתי ב-פעמיים, חצי פה כל פעם - בעלות 1200 ש"ח (!). - "ניקוי עמוק"

באותה התקופה, באופן עצמאי נבדקתי באופן לא רשמי אצל רופא אחר (ללא אינטרסים) ששיתף אותי במידע כי אכן יש לי 5 שיניים עם כיסים בעומק 5-6 מילימטר - לא קריטי מאד אבל כן נכון לטפל בזה. המליץ שימוש ב- waterpik ולבדוק לגבי הקצעות שורשים גם בהמשך.
    מאז, אני מקפיד להשתמש ב- waterpik כל יום, מצחצח היטב, שטיפת פה וכו'.

מאז, כבר אין לי כאבי שיניים (מלבד טיפה כאב מדי פעם באזור שין בינה אחת), ואין סימנים נוספים למחלת חיניכיים (למרות הימצאותם של כיסים) - לדעתי לא מעט בזכות טיפול בבית טוב יותר.

לאחרונה, יזמתי ניקוי רגיל (כתוספת ל"חינם פעם בשנה", ובמסגרת של לטפל בעצמי טוב יותר) אצל השיננית באותה מרפאה המקורית (כללית סמייל), ועדיין רשום בתיק שלי שהתוכנית זה"ניתוח חניכיים". השיננית אמרה שמצבי לא רע יחסית, שלפי דעתה מצבי בוודאי לא החמירה, למרות שהכיסים עוד ישנם - ושלדעתה אין צורך לניתוח, ומספיק לעשות בפעם אחת הקצעה "וזהו".

כשהגעתי לתור כזה היום, פתאום השיננית מדברת איתי על מספר הקצעות (עבור 5 שיניים, למעשה) , 2 הקצעות לפחות, (כל פעם 300 ש"ח), בהסבר כי "אסור להרדים את כל הפה בבת אחת" (האומנם?). היא הביאה את הרופא לאשר את ההסבר הזה, בעוד שאמר כי בכלל לא בטוח אם צריך הקצעות מקדימות "כהכנה לניתוח". ברור לי שלא מקשיבים לי כשאני אומר שבכל מקרה אני לא מעוניין בניתוח - בכלל בטיפול הכי פחות חודרני, אין גם כסף לכך.

התור התבטל במקום עקב חוסר הסכמה בינינו, אמורים להחזיר כסף על כך, בהמשך היום טלפון מפקידה שמוכנים לעשות לי רבע-פה הקצעה, ויכול לקבוע תור נוסף מחר עם מנהל רפוי שם להתייעצות. גם הזמנתי תור להתייעצות אצל מרפאה פרטית אחרת באזור

כן - אני מבולבל באשר לדרך הנכונה להתנהל עכשיו - ושוב, הניתונים העיקריים:-
    אין לי כאבי שיניים או חניכיים כפי שהיו בעבר לפני שנתיים.
    כן יש לי לפעמים כאב באזור אחת משיני הבינה.
    כן יש לי 5 כיסים בעומק 5-6 מילימטר.
    הטיפול העצמי בפה (waterpik, צחצוח נכון, מי פה) הרבה יותר טוב.
    לא מתכוון להוציא אלפי ש"ח על טיפולים, וכמובן רוצה כמה שפחות התערבות חיצונית בפי.

הכיצד להתנהל?

תודה מראש על המענה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפול בחניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    14/07/2010

מומלץ שתקרא את מדור השאלות הנפוצות.
    הרעיון שלך לפנות לבדיקה אצל מומחה נוסף למחלות חניכיים נראה כדבר הכי מתאים במקרה שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו