שיניים זזות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיניים זזות?
    מיכל
    22/07/2010

שלום לך ד"ר
    אני בתהליך של החלפת כתר בשן 16. כרגע הכתר הנמצא אצלי בפה הוא הכתר הקבוע עם דבק זמני.לפני כחודש כאשר רופא השיניים שם לי הכתר,חשתי לחץ חזק בשיניים הסמוכות (בעיקר 14-15).לאחר מס' שעות חשתי שאותן שיניים קצת זזות (כאשר אני לוחצת עם הלשון-ואז מרפה). לאחר כשבועיים ועד היום התחלתי להרגיש זאת בעוד שיניים בפי,גם בשיניים שנמצאות בלסת התחתונה ולא קשורות לכאורה לאותה שן 16. התזוזות הן בעיקר כאשר אני לוחצת עם הלשון, או סוגרת חזק לסת תחתונה עם עליונה.
    מה קרה פתאום? לא זכור לי שהשיניים שלי זזו אי פעם......
    אציין כי אני בת 38, בריאה, יש לי בפה בסה"כ 2 כתרים....
    תודה
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיניים זזות?

הוספת תגובה

• שיניים זזות

ד״ר יעקב הורביץ
    22/07/2010

התופעה שתיארת יכולה להיות פיזיולוגית- לשיניים יש ניידות קלה טבעית, או פתולוגית- ניידות המבטאת מחלת חניכיים, נסיגת עצם, מצב דלקתי בחניכיים ובעצם התומכת בשיניים, או אולי תגובה לשינוי שחל בפה בעקבות הכנסת הכתר החדש לפה, אשר גרם לשינויים בכל שאר השיניים.
    ואיך אפשר לדעת מה מבין הסיבות הביאה למצב שתיארת? אם התופעה לא חולפת תוך כשישה שבועות מיום הכנסת הכתר פני לבדיקה נוספת אצל רופא השיניים שלך. אם גם הוא לא יעזור לך לפתור את הבעייה פני לבדיקה אצל רופא שיניים אחר, רצוי מומחה לשיקום הפה או מומחה למחלות חניכיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו